loader
menu

CIUTAT

Un altre curs escolar en barracons

El Circ Ciutat dilluns, 07 de setembre de 2015

El nou curs escolar començarà dilluns que ve amb cinc centres en mòduls prefabricats i sense estrenar cap nou equipament. La directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona, Maria Àngels González, ha explicat avui que actualment hi ha dos centres en construcció, dues rehabilitacions i tres ampliacions en marxa, entre elles, la de l’IES Tarragona. En el cas més conflictiu a Tarragona, a la nova escola de l’Arrabassada, segons la Generalitat s’està acabant el projecte i l’any vinent haurien d’arrencar les obres.

Cinc escoles de Tarragona recorren als mòduls prefabricats

L’escola de l’Arrabassada, com passa amb la de Ponent, seguirà en mòduls prefabricats aquest curs. En total les escoles tarragonines tindran 161 mòduls prefabricats, vuit menys que el curs anterior. El cost de fer la nova escola a Llevant serà de 5,2 millons d'euros. Aquesta construcció, segons Ensenyament, ha d’estar enllestida abans del 2018. "Segueixo pensant que el curs 2016/17 l’escola pot estar” ha afirmat Àngels Gonzàlez, que ha recordat que la prioritat del seu departament és la substitució de mòduls prefabricats.

L'eterna promesa d'eliminar els mòduls prefabricats s'incompleix any rere any. CEDIDA FAPAC

La baixada de la natalitat –confirma Gonzàlez- es torna a notar a les aules, però, amb tot, es mantenen els grups i hi haurà una setantena més de professors que el curs anterior. Així doncs, un any més les ràtios tornen a millorar. En total, la plantilla supera els 6.800 docents a l’ensenyament públic.

El curs arrenca amb un nou descens d’alumnes a les aules del Camp de Tarragona, en concret amb 128.781 escolars , el que significa un descens de l’1,8% respecte el curs passat. La baixada més significativa es torna a produir al primer cicle d’Educació Infantil, la dels 0 a 3 anys, que perd prop d’un 7% d’alumnes. N’hi haurà un 3% menys al segon cicle.

D’altra banda, es consoliden els estudiants de Primària, pugen lleugerament els d’ESO i cauen un 4,5% els de Batxillerat. També es redueixen les matriculacions a la formació professional, a la d’idiomes i a la d’adults, fet que s’atribueix a una certa millora del mercat laboral. Com a positiu, creix l’oferta d’FP Dual.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar