loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els voluntaris de Dow es preparen per al 25è aniversari del 'Festa per Tothom'

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 08 de setembre de 2015

El programa de voluntariat de Dow Tarragona “Festa per a tothom” arriba a la seva 25ena edició.

Foto: Dow Tarragona

La presentació de les activitats ha tingut lloc a les instal·lacions de la companyia i han participat els empleats i els nous estudiants que s’han incorporat en període de pràctiques. Romà Solè i Ferran Roca, fundadors del “Festa per Tothom”, han estat els encarregats de formar als nous voluntaris del programa.

Tots els participants han rebut una sessió de formació específica per a la correcta manipulació de les cadires de rodes. L’objectiu ha estat poder viure de primera mà el dia a dia de les persones amb aquesta particularitat. L’entrenament ha anat a càrrec del Servei Municipal de la Discapacitat de l’Ajuntament.

La iniciativa “Festa per Tothom”, impulsada al 1991, té com a objectiu contribuir en la visualització del fet de la discapacitat amb dimensió humana, social i també ciutadana, tot irrompent en el moment mes àlgid de la ciutat, que son les festes de Santa Tecla.

Amb la implicació d’un equip que adopta el format de penya festiva, i amb la disposició de recursos com és el cas del transport adaptat, el servei d’interpretació de la llengua de signes i el foment de l’accés a la festa, es participa en un seguit d’actes i se’n protagonitzen d’altres.

Al llarg dels anys, aquest programa s’ha desmarcat dels models pròpiament assistencials, esdevenint una autèntica “penya festiva” on no hi ha distinció entre voluntaris i usuaris.

Dow es manté en el seu compromís d’enfortir la relació de la companyia amb la comunitat que l’envolta i potenciar valors com la seguretat, la cultura i la solidaritat. Per aquest motiu, any darrere any, dóna suport al projecte “Festa per a Tothom” a través de l’aportació del transport especial per a les persones amb capacitats diferents que participen a l’activitat i, a través de la participació d’un multitudinari grup de voluntaris, format pels seus empleats, estudiants en pràctiques i familiars.

En la present edició es preveu comptar amb més de 200 participants.

La programació:

Dissabte 12:
12 h. Recepció de participants. Balcó del Mediterrani.
13 h. Dinar de germanor. Hotel Imperial Tàrraco.

Dimarts 15:
19 h. Inauguració exposició 25 aniversari Festa per a Tothom. Teatre Tarragona.
19.30 h. Taula rodona. Teatre Tarragona.

Divendres 18:
17.15 h. Obra de teatro “Princesa por sorpresa”. Residència Sant Salvador.

Dissabte 19:
18:00 h. Mostra Folklore Viu.
19:00 h. Santa Tecla Petita.

Dilluns 21:
17:30 h. Café, copa i puro. Plaça del Rei.

Dimecres 23:
19:00h. Professó. Baixada Peixateria.
22:30 h. Castell de focs. Passeig de Les Palmeres.circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar