loader
menu

La Diada accelera el desig d'independència

El Circ divendres, 11 de setembre de 2015

Molts milers de catalans i catalanes, moltíssims, han tornat a sortir al carrer per quart any per expressar-se amb claredat i per demanar la independència i l'arribada de la república catalana. I ja amb més estelades que senyeres.

Foto: Òmnium

Foto: facebook.com/albamedina

Just en el primer dia de campanya, a només dues setmanes del 27-S, la concentració de Barcelona tornarà a donar la volta al món.

La Via Lliure ha desbordat l'avinguda Meridiana i almenys 1,5 milió de persones han participat en la nova iniciativa de l'Assemblea Nacional i Òmnium Cultural, els dos organitzadors de l'acte central de la Diada de l'Onze de Setembre.

"Som el moviment democràtic més potent d'Europa", ha proclamat el president de l'ANC, Jordi Sánchez, qui fins i tot ha parlat de dos milions d'assistents a la Via citant alguns mitjans. La Guàrdia Urbana ha rebaixat la xifra a 1,4 miions, mentre que la Subdelegació del Govern l'ha xifrat en menys de la meitat: unes 600.000.

La Via Lliure ha començat puntualment a les 17.14h i ha acabat poc abans de les sis, just quan el punter groc ha creuat els 5,2 km i ha arribat al seu destí.

Des de Tarragona almenys han sortit una quarantena d'autocars. A la ciutat s'han realitzat els dos actes habituals en aquesta data.

Al matí, hi ha hagut una ofrena floral al monument de Rafel Casanova. El discurs institucional, elaborat per l'alcalde Ballesteros, l'ha llegit finalment el tinent d'alcalde Pau Pérez a causa de l'absència de l'alcalde. A la tarda, als Jardins del Camp de Mart, ha tingut lloc l'habitual ofrena al monument de l'ex president xilè Salvador Allende.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar