loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Torna la Cercabirra de Santa Tecla, un dels actes que mai surt al programa

El Circ Cultura i patrimoni diumenge, 13 de setembre de 2015

Per onzè any consecutiu, i com sempre, fora de la programació oficial de Santa Tecla, torna la Cercabirra. L'edició d'enguany comptarà amb prop de 500 participants i tindrà per primer cop cercabirrers convidats: Els portadors del Gegants del Port i la Cucafera de Tarragona.

Una imatge del Cercabirra de 2013. / circdetarragona.com

Enguany, l’Associació d’Amics de la Cercabirra incorpora nous protagonistes a l’esdeveniment que marca l’inici de les festes. En paraules dels seus responsables “després d’haver celebrat amb gran èxit la desena edició, considerem important compartir la festa amb altres entitats culturals de la ciutat ... enguany, concidint amb el 25é aniversari dels Gegants del Barri del Port de Tarragona vàrem pensar en l’Associació de Veïns del Port com a Cercabirrers Convidats i estem realment contents de que s’hi hagin sumat”.

D'una trentena a més de 500 persones

La Cercabirra de Tarragona va nèixer al 2005 quan una colla d’amics tarragonins va organitzar per primer cop aquest event, mig cercavila mig tast de cervesa, que discorreix pels carrers de la Part Alta de la ciutat. Es tracta d’una festa 100% finançada per les incripcions dels participats i que no rep subvencions per part de l’ajuntament.

I no és una festa petita precisament, “dels 30 participants a la primera edició hem passat a ser més de 500, les festes de Santa Tecla ja no s’entenen sense la Cercabirra”, comenta el portaveu de la Cercabirra, i afegeix “resulta divertit recordar que a la primera edició van ser precisament els tambors i gralles de l’Ass de Veïns del Port els que ens van acompanyar”.

Tots els inscrits aniran vestits amb la mateixa samarreta, “és un tret distintiu de la nostra festa, des de la primera edició tots anem del mateix color. D’aquesta forma fem pinya i fomentem el civisme entre participants. De fet, ens agrada molt que altres entitats que organitzen events populars agafin la nostra idea i vesteixin als participats del mateix color”, comenta el president de la Cercabirra.

Amb la participació dels portadors dels Gegants del Port i la Cucafera els amics cercabirrers continuen fomentant el tarragonisme: es celebra durant les festes majors de Tarragona, amb col·laboradors molt tarragonins com la cervesa Rosita i els entrepants de la Fleca Flaqué. Certament el logotip de la Cercabirra inclou la paraula Tarragona molt visiblement.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar