loader
menu

CIUTAT

Tarragona vol tornar a ser ciutat rècord en donacions de sang en un dia

El Circ Ciutat dimarts, 15 de setembre de 2015

Tarragona tornarà a organitzar una nova Marató de Sang el proper dissabte 19 de setembre. L’Ajuntament i el Banc de Sang i de Teixits han fet una crida a passar pel Teatre Tarragona (9h - 21h) amb l'objectiu que TGN torni a ser la ciutat europea amb més donacions de sang en un dia.

Foto: Mauri Fernández

En concret, l’any passat se’n van registrar 1.500 “en un moment de l’any on precisament més falta fan, ja que després de l’estiu és quan més baixen les reserves”, ha explicat el director del Banc de Sang i de Teixits a Tarragona i Terres de l’Ebre, Enric Contreras.

Es necessita A negatiu i 0 negatiu

“Ara –ha afegit– n’hi ha per a vuit dies, una situació de normalitat, però es necessita, especialment, dels grups A negatiu i 0 negatiu”. La regidora de Salut, Ana Santos, també s’ha afegit a la crida i ha destacat que “durant aquest 11 anys, la Marató ha posicionat a Tarragona com a líder en solidaritat”. I ha afegit: “La Marató de Tarragona s’ha convertit en un acte social de primer ordre, en el qual s’impliquen de manera altruista un gran nombre d’entitats, institucions, col·lectius, empreses, voluntaris.. gràcies als quals s’assegura any rere any un èxit rotund. Per l’Ajuntament, aquests 11 anys de col·laboració són un model d’èxit i de coordinació d’esforços”.

Des de l’Ajuntament es col·labora activament amb el Banc de Sang i de Teixits i amb l’Associació de donants de sang del Tarragonès en l’organització d’aquesta jornada.

De 9 del matí a 9 del vespre

La Marató es desenvoluparà de 9h a 21h, de manera ininterrompuda, i aquest any compta amb el suport de l’Àliga, que mostra la seva vessant més solidària amb motiu dels seus 30 anys. És la protagonista del cartell i de la imatge.

Durant tot el dia es programaran activitats, actuacions, servei de guarderia i obsequis per a tots els donants (entrada a l’Aquopolis i a partits del CBT i el Nàstic, entre d’altres).

A més, durant el matí es comptarà amb la presència de l’Àliga de Tarragona i amb la participació de personalitats de l’àmbit polític, cultural, artístic i esportiu, que faran de la Marató una veritable festa de solidaritat i civisme. Recorda que pots reservar hora per fer la teva donació.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar