loader
menu

CIUTAT

Desmantellen a TGN quatre empreses fictícies que haurien defraudat 200.000 euros a la Seguretat Social

El Circ Ciutat dimarts, 15 de setembre de 2015

Agents de la Policia Nacional han desmantellat a Tarragona 4 empreses fictícies que realitzaven contractes a treballadors amb l'objectiu de cobrar de manera fraudulenta les corresponents prestacions per desocupació, o bé per regularitzar la situació de ciutadans estrangers a l'Estat.

En tot l'operatiu policial s'han detingut 72 persones de diferents nacionalitats

S'han detingut 72 persones de diferents nacionalitats entre suposats treballadors i administradors de les diferents empreses. El deute total contret amb l'erari públic supera els 200.000 euros. Als detinguts en les diferents operacions se'ls imputen els delictes de Falsedat en document públic oficial, Frau a la Seguretat Social, contra el Dret dels Treballadors.

Empreses fictícies i falsos domicilis socials

Les investigacions es van iniciar per diferents informes remesos pel Consorci d'Inspecció de Treball i Seguretat Social de Catalunya. Aquests documents indicaven que des de l'any 2012 fins a l'actualitat existien 3 empreses fictícies a la província de Tarragona que es dedicaven a simular la contractació laboral de diferents treballadors, als quals donaven d'alta amb l'objectiu de generar períodes de permanència en el règim de la Seguretat Social i cobrar d'aquesta manera la corresponent prestació per desocupació.

La primera empresa havia donat d'alta fins a 11 treballadors de manera fraudulenta. Han estat detingudes 13 persones a Tarragona i Barcelona, ​​entre elles l'administrador i l'autoritzat en xarxa, que donava d'alta i baixa els treballadors i que no ha pogut aportar cap documentació de l'empresa.

En una altra de les investigacions es va poder comprovar com, tant el domicili social aportat en el registre mercantil, com les direccions dels diferents centres de treball, corresponien amb domicilis particulars que res tenien a veure amb els promotors de la mateixa. Els agents van poder constatar com havien donat d'alta fins a 8 persones de manera fraudulenta, havent estat detingudes 9 persones.

Durant l'any 2015 s'ha detectat una altra empresa fictícia, també amb seu social a Tarragona, que operava de la mateixa manera que les anteriors i per la qual han estat detingudes 9 persones.

Més d'una seixantena de treballadors

Els 61 treballadors, amb els quals no existia cap relació laboral, pagaven diferents quantitats de diners en funció dels períodes de contractació. En molts dels casos es van utilitzar aquests contractes per a la regularització de la seva situació administrativa al nostre país.

Les investigacions han estat desenvolupades per agents de les UCRIF de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de Tarragona i la Comissaria de Reus, així com per la Brigada Local de Policia Judicial de la Comissaria de Reus, en col·laboració amb Inspecció de Treball i Seguretat Social de Catalunya.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar