loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El primer gran moment dolç de Santa Tecla

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 15 de setembre de 2015

Santa Tecla també té una vessant gastronòmica rica i extraordinària. La més dolça se l'emporta, com sempre, el Pastís del Braç de la patrona. Sis pastissers artesans de Tarragona n'han elaborat prop de 2.200 racions.

El Gremi de Pastissers Artesans de TGn reparteix més de 2.000 racions del Pastís del Braç de Santa Tecla. També s'han preparat 150 racions sense gluten

Són la meitat dels que van començar amb el repartiment d'aquest immens braç de gitano farcit de nata. "La crisi s'ha emportat moltes pastisseries i molts companys per davant", ha explicat al Circ el vicepresident del Gremi de Pastissers Artesans de TGN, Josep González.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Els encarregats d'endolcir les festes han estat les pastisseries Trill, Palau, Conde, Montserrat (SPiSP), Sanromà i Rabassó. Cadascun ha preparat una quarantena de braços, d'entre 8 i 10 racions. Com ja fa uns quants anys, també hi ha hagut pastís de braç apte per a les persones amb intoleràncies alimentàries i celíaques.

Però no preparats pels sis pastissers tarragonins. "No els fem nosaltres perquè cal tenir l'obrador net de gluten i venen de fora", ha recordat González, tot detallant que les racions per a celíacs (enguany, prop de 150) va ser una aposta del mateix alcalde Ballesteros.

Com a novetat d'enguany, el Nàstic també ha repartit pastís. El capità Xisco Campos i David Rocha han col·laborat amb el repartiment i xerrant amb els aficionats que s'acostaven.

Des del Gremi de Pastissers Artesans, a més, han detectat que en els darrers temps, els tarragonins i tarragonines que fan cua pel pastís de la patrona han canviat: "Com sempre, la gent no falla, però cada vegada és més pacient, recordo que al principi la gent intentava agafar tot un pastís sencer", ha explicat el pastisser.

Això, sí, la picardia també sempre hi és present: "És que tinc els dos nets i el marit, et diuen, i llavors tots surten carregats".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar