loader
menu

CIUTAT

El projecte educatiu dels Jocs del 2017 també torna a les aules

El Circ Ciutat dimecres, 16 de setembre de 2015

El Projecte Educatiu dels Jocs Mediterranis 2017 afronta el seu segon curs amb l’objectiu de mantenir i ampliar l’impacte del projecte. D’una banda, s’ha dissenyat el portal web www.educatiu2017.cat que aglutinarà totes les activitats impulsades des dels professors promotors.

Foto: Tarragona 2017

De l’altra, es crearà la figura del “Centre promotor dels Jocs Mediterranis”, dirigit a tots els centres educatius que disposen de la figura del professor promotor a les seves aules i impulsin activitats vinculades als Jocs entre els escolars.

En aquest nou curs es continuarà apostant per la formació dirigida a professors promotors i professorat d’Educació Física (en col·laboració amb les federacions catalanes a través del Consells Esportius). També se seguirà promocionant esports minoritaris dels Jocs. Durant el primer curs de Projecte Educatiu, els Jocs han realitzat formació en bàdminton al municipi d’El Morell, esgrima a La Selva del Camp o de tennis de taula a Valls, entre altres.

Un altre dels objectius és seguir treballant en la sensibilització educativa de l’esport adaptat i integrat.

Resultats del primer any

El Projecte Educatiu de Tarragona 2017 va iniciar-se el passat mes de gener i ha tancat el seu primer curs d’implantació en la comunitat educativa del territori assolint grans resultats:

- un abast de 279 centres educatius (179 de la demarcació de Tarragona i 100 de les Terres de l’Ebre)
- 50 professors promotors (els quals han rebut una formació reconeguda pel Departament d’Ensenyament a traves del ICE de la URV)
- més de 10.000 alumnes de 84 escoles participants en el concurs “Fes la Mascota”, una de les primeres activitats del Projecte Educatiu.De la mà amb la Universitat Rovira i Virgili

El Projecte Educatiu dels Jocs Mediterranis està coordinat pel grup @RGET del Departament de Pedagogia de la URV, encapçalat pel Degà de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia, el Dr. Lluís Marquès, i el Dr José Cela; i supervisat pel Departament d’Esports de Tarragona 2017.

El tinent d’alcalde dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor ha agraït la complicitat de les institucions i ha destacat l’èxit del primer curs del Projecte Educatiu dels Jocs.

Per la seva banda, el degà de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la URV, Dr. Lluís Marquès, ha destacat que “es tracta d’un projecte compartit que manifesta l’interès i la importància de treballar per deixar un llegat en l’àmbit educatiu de tot el territori”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar