loader
menu

CIUTAT

Una exposició mostra les 25 Tecles del programa de voluntariat 'Festa per a Tothom'

El Circ Ciutat dimecres, 16 de setembre de 2015

El programa de voluntariat “Festa per a Tothom” ha inaugurat l’exposició fotogràfica "Festa per a Tothom en 25 santatecles", en motiu del 25è aniversari de l’agrupació.

Foto: Dow Tarragona

Foto: Dow Tarragona

Ara, per celebrar els 25 anys d’aquesta iniciativa, es fa un repàs de les diferents etapes, a través de fotografies i altres elements gràfics. La mostra, ubicada al Teatre Tarragona (Rambla Nova, 11), consta de més de 100 imatges, distribuïdes en 16 conceptes, a través dels quals es fa un recorregut per la història d’aquest programa pioner a Catalunya.

Totes les fotografies disposen d’un element comú: els somriures dels seus integrants. El Servei Municipal de la Discapacitat de l’Ajuntament de Tarragona y Dow Tarragona han estat els encarregats d’organitzar el projecte.

Ferran Roca, co-fundador del “Festa per a Tothom”, explica que “arran aquesta exposició, ens hem adonat del llarg camí recorregut que portem; vam començar 12 persones i, actualment, som més de 300; resulta molt gratificant observar la gran dimensió que ha adquirit aquesta iniciativa”.

Des del 1991, l’objectiu del “Festa per a Tothom” ha estat aconseguir una major sensibilització en l’àmbit de les persones amb capacitats diferents i contribuir en la construcció d’una imatge engrescadora del col·lectiu amb mobilitat reduïda, facilitant la seva participació a la Festa Major de Santa Tecla.

“El projecte Festa per a Tothom demostra la importància de l’element humà. Durant aquests 15 anys, més de 800 participants, procedents de la companyia, han format part d’aquesta iniciativa i, tots, coincideixen en una mateixa premissa: el programa els ha ajudat a ser millors persones; aquest és el nostre èxit”, assegura Kepa Diaz de Mendibil, director general de Dow Tarragona.

La iniciativa “Festa per a Tothom” té com a objectiu contribuir en la visualització del fet de la discapacitat amb dimensió humana, social i també ciutadana, tot irrompent en el moment mes àlgid de la ciutat, que son les festes de Santa Tecla. Al llarg dels anys, aquest programa s’ha desmarcat dels models pròpiament assistencials, esdevenint una autèntica “penya festiva” on no hi ha distinció entre voluntaris i usuaris.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar