loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN afronta el tram més solemne de Santa Tecla amb 'Cafè, copa i puro'

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 21 de setembre de 2015

Les festes de Santa Tecla afronten els tres dies més solemnes. Abans, però, el Cafè, copa i puro ha tornat a demostrar que és un dels preferits per molts tarragonins. L'hora, és ideal. Un cafè, un Chartreuse, un puret, bona companyia i bona música. Enguany, a més, s'hi ha celebrat un concurs de samarretes populars, i tot amenitzat pels Tarraco Surfers, liderats pel músic Joan Reig.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Des de demà dimarts 22 i fins les 12h de la matinada del proper dijous 24 de setembre es desenvoluparan els actes més destacats de la Seqüència Ritual i més tradicionals en el calendari festiu. D’una banda demà dimarts 22 de setembre el dia obrirà “festivament parlant” amb el Toc de Prima des del Campanar de la Catedral i el repic general; que anirà precedit, seguidament, de l’Entrada de Músics; arribada simbòlica de totes les formacions musicals que acompanyaran el seguici aquella mateixa tarda i l’endemà, 23.

El Seguici Popular, al complet

Ja a les 19h i des de la Plaça de la Font començarà a circular tot el Seguici Popular al complert: des del Ball de Diables, el Drac, el Bou, la Víbria, el Griu, el Ball de Joan de Serrallonga, l’Àliga —que amb motiu del 30è aniversari de la seva recuperació estarà acompanyada de l’Àliga de Reus—, la Mulassa, la Cucafera, el Lleó, el Magí de les Timbales, els gegantons Negritos, els Gegants Moros —que lluiran després de la seva restauració, nous vestits i noves joies—.

També els Gegants Vells, els Nanos Vells, els Nanos Nous, els Balls de Bastons, Pastorets, Turcs i Cavallets, Patatuf, Cercolets, Bastoners de l’Esbart Santa Tecla, els Balls de Gitanes, Valencians i Cossis, i les representacions al·legòriques dels Set Pecats Capitals i de la Moixiganga.

Durant tota la tarda ja hi hauran les diferents representacions del Ball de Dames i Vells (*veure canvis) en els diferents escenaris i horaris i a partir de les 21.20h a la Plaça del Rei s’hi sumaran també els Balls de Sant Miquel i Diables; el Ball de Gitanes i el d’en Serrallonga. Així com la primera tanda de lluïment a les 21.30h a la Plaça de la Font i altres representacions que s’aniran desenvolupant fins a ben entrada la nit.

La nit del 22 al 23

Però el més destacat d’aquesta nit, la del 22 al 23 és que no s’atura per donar pas a la Diada de Santa Tecla. I per als que vulguin sortir al carrer a gaudir-ho, hi haurà el Flaixtival Santa Tecla 2015 i les revetlles amb Orquestra Charlotte i La Glamour Band i Banda del Coche Rojo; entre d’altres espectacles.

La Diada de Santa Tecla

En homenatge a la Santa el dia començarà, com no pot ser d’una altra manera amb el Toc de matinades pels diferents carrers de la ciutat, així com l’Anada a Ofici, amb la incorporació, enguany de la figura del banderer, que serà Josep Bargalló Valls, filòleg, polític, escriptor i crític literari, un dels inspiradors de la represa festiva a la ciutat i molt especialment de la recuperació del Ball de Diables l’any 1984.

A les 11.15h a pça de la Font, Tanda de lluïment del Seguici Popular. Ballaran, per aquest ordre, el Drac, el Bou, la Víbria, el Griu, el Ball d’en Serrallonga, l’Àliga, la Mulassa, la Cucafera, el Lleó, els Negritos, els Gegants Moros i els Gegants Vells, el Ball dels Set Pecats Capitals, la Moixiganga, el Ball de Bastons, el Ball de Pastorets, el Ball de Turcs i Cavallets, el Ball del Patatuf, el Ball de Cercolets, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Tecla, el Ball de Gitanes, el Ball de Valencians i el Ball de Cossis. La tanda s’acaba amb els versots dels Diables contra Sant Miquel.

A les 13h la Plaça de la Font s’omplirà de castells, torres i pilars amb les quatre colles castelleres de la ciutat i serà una cita ineludible del fet casteller, com ho va ser la d’aquest diumenge 20 de setembre.

A partir de les 18.15 de la tarda tornarà a citar-se un dels actes més solemnes d’aquests dies de festa com és l’Anada a Professó amb el Seguici i les colles que culminarà amb la Professó del Braç de Santa Tecla i l’Entrada del Braç, com un dels moments més emblemàtics de la festa tarragonina. Seguidament i des de la punta del Miracle se celebrarà el castell de focs de Santa Tecla.

Pilars i Correfoc

La festa clourà el dijous 24 de setembre, Diada de la Mercè amb la jornada castellera i els pilars caminant; així com el Correfoc final que omplirà els carrers dels balls d’espurnes i carretilles. Enguany les forces de l’infern estaran representades pels grups Ball de Diables de Vilanova, Ball de Diables d’Esplugues de Llobregat, Ball de Diables de Torredembarra, Ball de Diables de Tarragona, Colla Diables Voramar del Serrallo, Drac del Morell, Drac de Santa Margarida de la Riera, Drac de Tarragona, Bou de Tarragona, Víbria de Tarragona i Griu de Tarragona.

*Canvis en algunes de les representacions de Dames i Vells:

22 - 19.30h escorxador i 20.30h Natzarens
23 - 18.30h Natzarens, 19.30h Escorxador i 20.30h Natzarens

La resta de representacions mantenen el mateix horari i ubicació. Consulteu tota la programació de Santa Tecla al circdelacultura.com.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar