loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Santa Tecla fa bullir Tarragona

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 22 de setembre de 2015

La cercavila del Seguici Popular ha encès novament la Part Alta de Tarragona. Les festes de Santa Tecla estan en plena ebullició i la ciutat s'ha tornat a bocar per veure d'aprop tots els elements festius.

El Drac. / circdetarragona.com

L'Àliga. / circdetarragona.com

Les escales de la Catedral s'han tornat a convertir en l'escenari de ball, de foc, d'exhibició, de passió i de devoció...

Dames i Vells també ha esmolat els ganivets perquè la ironia punyent, àcida i intel·ligent s'ha tornat a fer veure. Fins i tots, durant uns instants s'han sentit crits d'independència entre el públic. Esquilades als polítics, insults sexuals a dojo i paròdia actual i moderna. Per primer cop, s'ha pogut sentir per altaveus, això sí, finançats per ells mateixos.

Diada de Santa Tecla

El dia de Santa Tecla, 23 de setembre, començarà, com no pot ser d’una altra manera amb el Toc de matinades pels diferents carrers de la ciutat, així com l’Anada a Ofici, amb la incorporació, enguany de la figura del banderer, que serà Josep Bargalló Valls, filòleg, polític, escriptor i crític literari, un dels inspiradors de la represa festiva a la ciutat i molt especialment de la recuperació del Ball de Diables l’any 1984.

A les 11.15h a pça de la Font, Tanda de lluïment del Seguici Popular. Ballaran, per aquest ordre, el Drac, el Bou, la Víbria, el Griu, el Ball d’en Serrallonga, l’Àliga, la Mulassa, la Cucafera, el Lleó, els Negritos, els Gegants Moros i els Gegants Vells, el Ball dels Set Pecats Capitals, la Moixiganga, el Ball de Bastons, el Ball de Pastorets, el Ball de Turcs i Cavallets, el Ball del Patatuf, el Ball de Cercolets, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Tecla, el Ball de Gitanes, el Ball de Valencians i el Ball de Cossis. La tanda s’acaba amb els versots dels Diables contra Sant Miquel.

A les 13h la Plaça de la Font s’omplirà de castells, torres i pilars amb les quatre colles castelleres de la ciutat i serà una cita ineludible del fet casteller, com ho va ser la d’aquest diumenge 20 de setembre.

A partir de les 18.15 de la tarda tornarà a citar-se un dels actes més solemnes d’aquests dies de festa com és l’Anada a Professó amb el Seguici i les colles que culminarà amb la Professó del Braç de Santa Tecla i l’Entrada del Braç, com un dels moments més emblemàtics de la festa tarragonina. Seguidament i des de la punta del Miracle se celebrarà el castell de focs de Santa Tecla.
*Canvis en algunes de les representacions de Dames i Vells:

22 - 19.30h escorxador i 20.30h Natzarens
23 - 18.30h Natzarens, 19.30h Escorxador i 20.30h Natzarens

Consulta tota la programació al circdelacultura.com


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar