loader
menu

CIUTAT

Tornen a arxivar el cas que investigava els efectes de la indústria química sobre la fertilitat dels tarragonins

El Circ Ciutat dimecres, 23 de setembre de 2015

El cas que investigava la possible relació entre la mala qualitat del semen dels tarragonins i la contaminació ambiental s'ha tornat a arxivar. Així ho ha acordat el jutjat d'instrucció 1 de Tarragona, perquè no existeix "cap autor conegut contra qui dirigir aquest procés".

El Jutjat d'Instrucció Número 1 de TGN no ha pogut identificar cap 'responsable' concret i resol que hi ha més factors que poden afectar la qualitat del semen, com la "roba particularment cenyida"

La Guàrdia Civil va identificar unes 180 empreses del territori que emeten diferents substàncies que podrien incidir en la fertilitat masculina, tot i que el magistrat reconeix que això no li permet imputar penalment a cap persona concreta.

Foto: circdetarragona.com

En la interlocutòria, el jutge indica que, a banda dels productes químics, hi ha molt més factors que podrien tenir afectació en la qualitat del semen, com ara "roba particularment cenyida", hàbits alimentaris, el tabac, l'alcohol o les drogues, segons ha publicat la ciutat.cat.

Després de quedar arxivat dues vegades, el cas es va reobrir l'any passat a instàncies de la Fiscalia de Tarragona.

I ara, un cop analitzats els informes presentats, el magistrat ha acordat de nou l'arxivament de les diligències perquè no ha pogut identificar-ne els responsables. La Guàrdia Civil no va poder concretar quin volum de residus ni tampoc va poder sintetitzar en un llistat les cinc companyies que haurien emès més quantitat de producte contaminant al medi ambient.

El magistrat fa referència a un problema de causalitat, ja que "resulta extremadament difícil imputar objectivament a una o diverses empreses" i assenyala que "tot i que de les actuacions practicades s'infereix l'existència de fet delictiu, no hi ha motius per acusar a determinades persones com a autores, còmplices o encobridores" .

Denúncia de l'Escurçó

L'organització ecologista l'Escurçó va presentar una denúncia als jutjats l'any 2010 en què es demanava investigar les causes d'aquesta mala qualitat del semen dels tarragonins. L'entitat demanava conèixer si la indústria química de la zona podia ser el factor principal d'aquesta disfunció i, si això fos així, poder demandar a les empreses responsables.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar