loader
menu

CIUTAT

El Concurs Internacional de Focs de TGN perd un altre dia i passa a ser de quatre

Sergi Casado Ciutat dijous, 28 de febrer de 2013

El Concurs Internacional de Focs de Tarragona s'escurçarà un dia i passarà a ser només de quatre. Després del parèntesi de l'any passat, en què l'Ajuntament va decidir transformar-lo en una exhibició de tres dies sense caràcter competitiu a causa del mal moment econòmic, l'edició d'enguany del certamen pirotècnic comptarà amb la participació de tres empreses d'àmbit estatal i només una d'estrangera, tal com ja avançar el Circ. Les dates seran del 3 al 6 de juliol a la platja del Miracle.

Els motius que obeeixen a la nova retallada és la falta de patrocinadors, segons explica la regidora de Cultura i Festes, Carme Crespo, la qual confessa que "costa molt trobar espònsors pels Focs i ara els patrocinis només són espècies". Cadascuna de les tres pirotècnies estatals rebrà 18.000 euros, mentre que la que vingui de fora de l'estat espanyol tindrà una subvenció de 20.000 euros. La durada dels castells també es reduïrà en el concurs de 2013, i es passarà dels 17 minuts, que era el temps mínim en el concurs de 2011, als 15 minuts d'enguany. "Les pirotècnies expliquen i ensenyen el mateix en menys temps. Tot va canviant", ha matisat el tècnic de l'àrea de Cultura, Xavi González. L'últim any en què el concurs va durar 6 dies va ser el 2008, quan el pressupost era de 210.000 euros, més del doble que la partida d'enguany. Malgrat perdre dos dies respecte fa cinc anys, des de l'Ajuntament no es considera que el concurs tarragoní perdi qualitat ni prestigi.

Les bases per participar-hi ja estan publicades i totes les empreses interessades ja les poden consultar a través de la web municipal i del web especialitzat en pirotècnia www.piroart.com. El termini per presentar les propostes durarà fins el 27 de març i a l'abril es farà públic el nom de les seleccionades. Malgrat l'escapçada en el concurs, es manté el conveni amb l'Ajuntament de Bilbao i amb el de Granollers. La pirotècnia guanyadora obtindrà la classificació directa per participar en el certamen de Bilbao de 2014. En el cas de l'acord amb el consistori vallesà, el bitllet per disparar el castell de focs de la Festa Major de Granollers l'obtindrà l'empresa d'àmbit estatal millor classificada. Com sempre, la pirotècnia guanyadora del concurs de Tarragona dispararà també el castell de focs de les festes de Santa Tecla d'enguany.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar