loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau fan història per Santa Tecla

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 23 de setembre de 2015

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han fet història, i a més, a casa, i coincidint amb la Diada de Santa Tecla. La colla verda ha aconseguit l'anomenada 'clàssica de vuit' gràcies al 2d7, el 3d8, però sobretot al 4d8 que ha descarregat en tercera ronda, i que suposa la fita més gran aconseguida mai per la colla que ara lidera Jordi Gaya.

3d9f dels Xiquets de Tarragona. / tgncultura

3d9f de la Colla Jove de Tarragona. / tgncultura

2d7 dels Castellers de SPiSP. / tgncultura

5d7 dels Xiquets del Serrallo. / tgncultura

4d8 dels Castellers de SPiSP. El primer de la seva història. / santa tecla tgn

Foto: @alex alonso

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Per això, la majoria dels elogis se'ls ha emportat aquesta colla. A la professó han estat els més cridaners i les felicitacions dels castellers de la resta de colles de la ciutat han estat constants. En el 4d8 de SPiSP, a més, hi ha un altre fet històric, ja que en el tronc del 4d8 descarregat hi havia un casteller, en Pasqui, qui ja va estar en el tronc del primer 4d8 carregat, l'any 95 a la plaça Catalunya de Sant Pere i Sant Pau.

El carismàtic casteller, ex cap de colla i fundador de la colla, ha aprofitat a més, per tallar-se els cabells al zero. A més, fins a cinc membres de la seva família han intervingut en el 4d8 de Santa Tecla.

Un altre gamma extra per als Xiquets de TGN

Pel que fa al duel particular entre els Xiquets i la Jove, el duel l'ha tornat a guanyar clarament la colla matalassera, i per segona diada consecutiva. Els de Roger Peiró han tornat a descarregar el 5d9f, el segon de la seva història, i han completat l'actuació ambel 3d9f, el 4d9f i el pilar de sis. Un altre gamma extra al sarró dels Xiquets.

La Jove tampoc no ha tingut el seu dia i no ha sortit contenta de Santa Tecla. 3d9f en primera ronda i dos intents frustrats de 5d9f en segona (en aquest la canalla s'ha fet enrere) i tercera ronda.

Els Xiquets del Serrallo, els últims en l'ordre d'actuació, han fet el 5d7, el 2d7 i intent de 4d8.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar