loader
menu

CIUTAT

El Col·legi d'Advocats de TGN debatrà les noves eines legals per combatre la corrupció política

El Circ Ciutat dijous, 24 de setembre de 2015

La secció de Dret Administratiu de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona organitza aquest divendres 25 de setembre una jornada sobre les novetats que introdueix el nou Codi Penal en la persecució dels delictes de corrupció en l’àmbit de l’Administració Pública.

Foto: circdetarragona.com

A grans trets, la reforma del Codi Penal en aquest àmbit eleva les penes d’inhabilitació, introdueix noves figures delictives relacionades amb la finançament de partits polítics i impedeix l’acolliment a la llibertat condicional de les persones condemnades per delictes de corrupció que no hagin reparat econòmicament la quantia dels seus delictes.

La jornada abordarà tots aquests canvis amb diverses ponències a càrrec d’experts de reconegut prestigi. S’analitzaran tant les línies generals de la reforma, com aspectes més concrets com la responsabilitat de les persones jurídiques, el delicte de prevaricació, els aspectes processals de la reforma o la investigació des de la perspectiva del Ministeri Fiscal.

La jornada se celebrarà a partir de les 9 del matí i el programa és el següent:


PROGRAMA:

9:00h a 9:10h

Presentació de la Jornada a càrrec del Sr. Degà del Col·legi d'Advocats de Tarragona, Manel Albiac Cruxent.

9:10h a 9:55h

Primera ponència titulada: “Línies generals de la reforma operada per la Ley Orgánica 1/2015, de 30 de marzo, en los delitos contra la corrupción en el ámbito de la Administración Pública”, a càrrec de l'Il·lm Sr. Carlos Hugo Preciado Domènech, professor de Dret Penal a les Facultats de Dret de les Universitats Rovira i Virgili de Tarragona i Ramón Llull de Barcelona (ESADE) i magistrat de la Sala Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña.

9:55h a 10:05h

Col·loqui.

10:05h a 10:50h

Segona ponència titulada: “La reforma del règim jurídic de la responsabilitat de les persones jurídiques operada per la Ley Orgánica 1/2015, de 30 de marzo i la seva incidència en els delictes contra la corrupció en l'àmbit de l'Administració Pública”, a càrrec del Sr. Gonzalo Quintero Olivares, catedràtic de Dret Penal de la Facultat de Dret de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

10:50h a 11:00h

Col·loqui.

11:00h a 11:45h

Tercera ponència titulada: “El delicte de prevaricació”, a càrrec de l'Il·lm. Sr. José María Torras Coll, magistrat de l'Audiència Provincial de Barcelona.

11:45h a 11:55h

Col·loqui.

11:55h a 12:15h

Cafè al hall del Col·legi d'Advocats de Tarragona.

12:15h a 13:00h

Quarta ponència titulada: "Aspectes processals de la reforma operada per la Ley Orgánica 1/2015, de 30 de marzo, en allò relatiu als delictes contra la corrupció en l'àmbit de l'Administració Pública” a càrrec l'Il·lma. Sra. Yolanda Rueda Soriano, magistrada de l'Audiència Provincial de Barcelona i professora de l'Escola Judicial.

13:00h a 13:10h

Col·loqui.

13:10h a 13:55h

Cinquena ponència titulada: “La investigació dels delictes contra la corrupció en l'àmbit de l'Administració Pública, des de la perspectiva del Ministeri Fiscal”, a càrrec de la Il·ltre. Sra. María José Osuna Cerezo, Fiscal Anticorrupció de Tarragona.

13:55h a 14:05h

Col·loqui.

14:05h

Cloenda de la Jornada a càrrec del Sr. Degà del Col·legi d'Advocats de Tarragona, Manel Albiac Cruxent.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar