loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El fotògraf tarragoní 'Sansa' exposarà a Cambodja

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 29 de setembre de 2015

El tarragoní Josep Maria San Saturnino 'Sansa' exposarà les seves fotografies a la capital de Cambodja, Phnom Penh. 'Cara a cara, Cambodja' és una acurada selecció de les més de dues-centes fimatges que apareixen al llibre que, amb el mateix títol, va publicar el fotògraf l'any 2010.

L'exposició presenta imatges al·legòriques de la tasca d'un home que, des de fa més de 30 anys, dedica la seva vida en exclusiva a les gents necessitades de Cambodja. Es tracta d'Enrique Figaredo Alvargonzález 'Kike', sacerdot, jesuïta i asturià de pro, avui Prefecte Apostòlic de la jurisdicció eclesiàstica de Battambang, al nord-oest del país asiàtic, i president de Càritas Cambodja.

Des del seu nomenament en el càrrec de Prefecte, l'any 2000, Kike genera projectes a favor dels més vulnerables. Dos són els seus objectius fonamentals, millorar les condicions de vida de les persones, especialment de les discapacitades (víctimes majoritàriament de les mines antipersona i de la poliomielitis) i fomentar l'educació i els valors humans i cristians entre la població.

L'estabilitat política i la globalització estan possibilitant una tímida millora de l'economia cambodjana. No obstant això, els aires globalitzadors estan contribuint, també, a instaurar la cara més salvatge del liberalisme econòmic.

Si a això se suma la corrupció que impera en gairebé tot el país, dóna com a resultat l'enriquiment abusiu d'uns pocs i l'empobriment de la gran majoria de la població.
Davant d'aquest panorama i des d'una posició humanista i cristina, Kike i els seus col·laboradors escometen amb determinació els reptes que els planteja l'actual Cambodja. Els afronten amb fermesa, cara a cara, però també amb humilitat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar