loader
menu

CIUTAT

L'enderroc d'un bloc al carrer Ixart, aturat des de fa dos mesos

El Circ Ciutat dimecres, 30 de setembre de 2015

Ja siguin grans o petites, moltes de les obres que s'executen a Tarragona acostumen a endarrerir-se i els terminis d'execució previstos difícilment es compleixen. L'últim exemple és l'enderroc del bloc que fa xamfrà entre els carrers Estanislau Figueres i Ixart.

La constructora va aturar l'obra a principis d'agost per problemes en el cablejat elèctric. L'espai és un cul de sac, està brut i s'està convertint en urinari públic les nits del cap de setmana

Els treballs, adjudicats per l'Ajuntament de TGN a l'empresa Constecnia per valor de 77.000 euros, van començar a finals d'abril, i consistien a desmantellar tot l'edifici per alliberar l'espai, tal com descriu el nou Pla d'Ordenació Urbanística (POUM).

L'entrada a la botiga de vins, caves i licors Clot Martell, convertida en un punt fosc i negre. / circdetarragona.com

Una imatge del bloc, vist des d'Estanislau Figueres. / circdetarragona.com

Tasques de neteja i condicionament del local, fetes el dimarts 29 de setembre, quasi dos mesos després que s'aturessin els treballs. / circdetarragona.com

Tomàs Armengol, propietari de l'establiment de venda de vins, caves i licors Clot Martell. / circdetarragona.com

Les obres d'enderroc, subvencionades pel Pla d'Acció Municipal de la Diputació de TGN, havien de durar uns dos mesos, tot i que aquest és el temps que el recinte ha romangut tancat i sense cap activitat; a excepció del passat dimarts 29 de setembre, quan una excavadora va netejar el solar i el va condicionar mentre no es reprenguin les tasques.

Segons l'Ajuntament, el retard en l'execució de l'enderroc es deu a qüestions d'autoritzacions de la xarxa elèctrica i no a problemes econòmics de la constructora. El consistori, a més, ha explicat al Circ que ja està tot solucionat i que es preveu que en tres setmanes els treballs es puguin reprendre.

Afectacions i maldecaps per a veïns i comerços del voltant

L'enderroc de l'edifici amoïna als comerços i als veïns de la zona, però principalment al responsable de l'establiment de venda de vins i caves Clot Martell, ubicat al final del carrer Ixart. "Durant el cap de setmana he hagut de retirar fins i tot excrements humans", lamenta Tomàs Armengol, el seu responsable.

El seu comerç és el que està més afectat, ja que gairebé queda amagat entre les tanques que delimiten el solar. "Ens van dir que les obres estarien en dos mesos i que abans de festes ja estaria tot enllestit", critica Armengol, fart d'haver de netejar els voltants del seu comerç. Fins i tot ha hagut de colocar una mànega dins del seu portal (viu al damunt de la botiga) per netejar diàriament el ferum a orina i a l'incivisme d'alguns i algunes.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar