loader
menu

La Diputació de TGN també s'adhereix a l'Associació de Municipis per la Independència

El Circ divendres, 02 d'octubre de 2015

Les quatre Diputacions catalanes ja s'han adherit a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). L'última en fer el pas ha estat la de Tarragona, que ho ha aprovat en el ple del divendres 2 d'octubre.

El president Poblet i l'alcalde de Salou, els dos de CiU, s'han abstingut. La moció ha prosperat gràcies als 16 vots a favor de la CUP, ERC i a la resta dels diputats de CIU

La proposta d’incorporar-se a l’AMI ha rebut el vot en contra del PSC, Ciutadans i el PP i dues abstencions sonades: la del president de la Institució Intercomarcal i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, i de l’alcalde de Salou Pere Granados, els dos del grup de CiU.

Foto: tarragonaradio.cat

La moció ha prosperat gràcies als 16 vots a favor de la CUP, ERC i la majoria de diputats nacionalistes.

La Diputació de Tarragona esdevé l'última de les quatre a Catalunya que s'adhereix a l'AMI, després que ahir ho fes la de Barcelona. En el seu discurs, el portaveu del Grup d'ERC, Gervasi Aspa, ha remarcat que "donem resposta a una reclamació de la majoria de les persones que vivim a la demarcació i que es van expressar a favor de la independència a les eleccions del passat 27 de setembre".

Una altra moció que ha estat aprovada fa costat a la reclamació d'ajuntaments, consells comarcals i associacions de veïns de les Terres de l'Ebre, al voltant de la carretera N-340. La moció ––presentada conjuntament per CiU, ERC i PSC, recolzada també per Ciutadans, amb l'abstenció de PP i el vot contrari de CUP- demana que l'Estat espanyol recuperi la tramitació de l'autovia A-7 des de l'Hospitalet fins a la Jana i que, mentre l'autovia no estigui en servei, l'autopista AP-7 sigui gratuïta en el seu tram català des d'Alcanar fins a l'Hospitalet de l'Infant.

A més a més, el Ple ha aprovat una altra moció –presentada també conjuntament per CiU, ERC i PSC- que, referida a la N-340 per la part nord de la demarcació, es demana la gratuïtat de l'AP-7 a partir del peatge d'Altafulla-Torredembarra per la manca de desdoblament de la N-340.

El Ple de la Diputació també ha aprovat una moció per la creació una prestació per persones aturades de més de 55 anys i que hagin cotitzat més de 15 anys, ja que aquest segment és del 45% dels aturats a Tarragona. Aquesta proposta estava presentada per PSC, CiU, ERC.

En el sentit contrari, el Ple ha rebutjat una moció presentada per CUP que volia mostrar el suport i compromís de la Diputació de Tarragona en el reconeixement de la Vegueria del Penedès.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar