loader
menu

CIUTAT

TGN fa un pas en l'ajuda a les persones dependents

El Circ Ciutat dilluns, 05 d'octubre de 2015

Tarragona ha creat la Xarxa de suport a les persones cuidadores. Es tracta d'un espai de treball que reuneix a totes les entitats i serveis públics que tenen incidència en la cura de les persones dependents i dels seus familiars.

Foto de grup de les diferents associacions i col·lectius que formen la Xarxa de suport a les persones cuidadores de TGN. / Ajuntament de TGN

Els principals objectius d’aquest espai de treball són enfortir la capacitat d’organització de la ciutat en acollir, acompanyar i donar suport a les famílies cuidadores, facilitar assessorament i formació per enfortir la capacitat de les famílies per afrontar la situació.

També promourà el reconeixement públic i la visibilitat de la tasca defensant el seu dret a cuidar i incorporant aquest tema a l’agenda pública i

Les primeres accions impulsades per la Xarxa ja s’han materialitzat en la publicació d’una guia de recursos i en l’organització d’una jornada de presentació de la Xarxa “Jo cuido, cuida’m” oberta a tota la ciutadania i que se celebrarà el proper dia 8 d’octubre al Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT).

Aquesta guia de recursos va dirigida tant a les persones cuidadores, com a professionals i pretén facilitar informació sobre els recursos socials i sanitaris que poden ajudar a les famílies cuidadores en la cura dels seus familiars, oferint una atenció integral i integradora des d’una visió bio psicosocial i de manera interdisciplinària.

Es planteja com una guia dinàmica, oberta a noves incorporacions de recursos i actualitzar-la mitjançant revisions periòdiques. Està organitzada en forma de fitxes amb el nom de recurs, que ens ofereix, on trobar-lo, horaris i nom de la persona de contacte.

"Jo cuido, cuida'm"

La jornada “Jo cuido, cuida’m” serà el proper dijous dia 8 a la sala d’actes del COFT. La trobada és oberta a tota la ciutadania i servirà per presentar la nova xarxa creada.

La Xarxa està integrada per més d'una vintena d'assocacions i col·lectius de les comarques de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar