loader
menu

CIUTAT

Tarragona acull una trobada de joves gitanos

Sergi Casado Ciutat dimecres, 07 d'octubre de 2015

Tarragona serà la seu el proper 10 d'octubre de la primera trobada de joves gitanos i gitanes d'àmbit estatal. Sota el lema 'Creant participació, creant futur", els joves gitanos debatran sobre els principals reptes que tenen els gitanos d'entre 14-15 anys fins els 25-30.

Foto: Associació Jove Gitanos de Tarragona

Aquesta trobada s'emmarca dins el "Programa de promoció de valors solidaris i de no discriminació entre joves gitanos i no gitanos" finançat pel Ministeri de Sanitat, i l'objectiu és desenvolupar entre la joventut valors de ciutadania, solidaritat i no discriminació; així com fomentar la seva participació ciutadana activa.

També es farà incís en la necessitat de tenir un accès més fàcil a l'educació secundària.

Amb aquest objectiu, i d'altres, s'ha organitzat la trobada, perquè els joves gitanos i gitanes de Tarragona comptin amb un espai de participació i puguin compartir inquietuds i realitats amb altres joves gitanos de diferents ciutats.

Aquests nois i noies pertanyents a diferents regions, participen en aquesta iniciativa des de fa dos anys i s'han format en temes de valors, solidaritat, discriminació o participació per convertir-se en referents de la seva pròpia comunitat.

Aquesta trobada serà un moment idoni per compartir la realitat de la joventut gitana i perquè els joves se sentin més a prop de les institucions; coneguin els recursos amb els que poden comptar en matèria d'educació, ocupació i sobretot siguin més actius en el referent a la participació ciutadana.

És la primera vegada que la Fundació Secretariat Gitano organitza un esdeveniment d'aquest tipus amb els joves gitanos i gitanes de Tarragona. També hi col.labora l'Associació Jove Gitanos de Tarragona.

L'acte tindrà lloc lloc a la sala Sant Magí del Centre Tarraconense "El Seminari" a partir de les 11.00 hores.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar