loader
menu

CIUTAT

Una fuita d'etilè en una planta de Dow a la Pobla fa activar durant unes hores el Plaseqcat

El Circ Ciutat dijous, 08 d'octubre de 2015

Protecció Civil ha desactivat aquest migdia l’Alerta del Pla especial d’emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT un cop aturada la fuita d’etilè a la indústria Dow Chemical Ibèrica (Dow Nord) de la Pobla de Mafumet.

Segons les darreres informacions de l’empresa, la fuita està aturada i la situació a la planta és de seguretat. Durant les properes hores, però, es continuarà el procés d’aturada segura de la planta i la torxa tindrà una flama superior a l’habitual perquè es continuarà cremant producte, en aquest cas el nitrogen utilitzant com a inertitzant durant el procés de control de la fuita.

Els tècnics de Medi Ambient del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que ja s’han retirat del lloc, han fet una última mesura de control ambiental i han confirmat que les mostres d’aire preses indiquen que no hi ha risc per la ciutadania.

Protecció Civil de la Generalitat, a través del Centre d’Emergències de Catalunya CECAT ha estat informant de forma continuada als municipis del voltant de l’empresa i ha estat en contacte permanent amb l’empresa, que ha facilitat en cada moment l’actualització de la situació.

Les últimes mesures de control ambiental han confirmat que les mostres d’aire preses indiquen que no hi ha risc per la ciutadania

Per la seva banda, Dow Chemical Ha emès el següent comunicat:

Foto: circdetarragona.com

"A les 11.30h s'ha produït una incidència a les nostres instal·lacions d'Hidrocarburs, al polígon nord de la Pobla de Mafumet. Com a conseqüència d'aquest fet ha tingut lloc un foc, que ha estat controlat pel nostre personal i bombers del Parc Químic.

No hi ha hagut danys personals, ni afectacions en les pròpies instal·lacions.

Com a mesura preventiva, s'ha decidit aturar el Cracker d'etilè, fet que ha provocat la torxa associada a les parades d'aquest tipus.

A les 12:20h, la situació ha tornat a la normalitat i s'ha desactivat el Pla d'Emergència Interior. La companyia ha obert una investigació per conèixer les causes de l'incident."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar