loader
menu

'Tenim constància que durant l'escorcoll hi va haver moments de molta tensió'

Sergi Casado dimecres, 14 d'octubre de 2015

Un cop apaivagat l'enrenou que va generar l'escorcoll de més de 12 hores que va fer la Guàrdia Civil a diferents seus de l'Institut Municipal de Serveis Socials de TGN amb motiu del 'cas INIPRO', la CUP ha criticat les reaccions i la manera d'actuar de l'equip de govern tarragoní.

La CUP de Tarragona critica l'actuació i les respostes de l'equip de govern durant el registre de l'IMSS pel Cas Inipro. Demanen que 'no s'admeti cap irregularitat ni cap mala praxis' a les empreses municipals

"Tenim constància que durant l'escorcoll hi va haver moments de molta tensió", ha explicat la portaveu de la CUP a TGN, Laia Estrada, en referència a alguns episodis d'incomoditat que es van viure durant els registre a les diferents dependències municipals, principalment al Palau Municipal.

A l'esquerra, Jordi Martí, i al seu costat, Laia Estrada. / Foto: circdetarragona.com

A l'esquerra, Jordi Martí, i al seu costat, Laia Estrada. / Foto: circdetarragona.com

L'expedient que mai apareixia

"No podem dir que van intentar amagar algun expedient, però és extrany que s'acabi buscant en altres llocs on no hi hauria d'estar", han prosseguit des de la Candidatura d'Unitat Popular, l'únic partit que va presentar denúncia a la Fiscalia l'any 2013 per pressumptes irregularitats en la contractació de personal de l'IMSS a través de l'esmentada empresa.

La CUP, ja amb representació municipal des del passat 24-M, ha insistit en el seu missatge de defensa dels treballadors i treballadores de l'IMSS, desautoritzant, de pas, les reaccions de la portaveu municipal, Begoña Floría: "Els treballadors no s'han de sentir jutjats. Vam sentir la regidora Floría parlant d'errors administratius i pensem que no és culpa dels treballadors, perquè han estat víctimes d'una gestió nefasta", ha indicat Estrada, qui ha comparegut amb l'altre regidor de grup, Jordi Martí.

Cap més irregularitat ni cap mala praxis

Els dos regidors anticapitalistes han demanat a l'Ajuntament de TGN "que no s'admeti cap irregularitat ni cap mala praxis", tot recordant que ja se n'han detectat en altres empreses municipals, com a l'EMT, amb tot un llistat de contractes amb la mateixa quantitat i adjudicades a una mateixa empresa. En aquest sentit, han assegurat que ja han sol·licitat a l'Ajuntament els models de facturació de les empreses municipals.

Malgrat que reconeix que la quantitat econòmica que s'investiga (prop de 140.000 euros, en contractes irregulars) "no és cap xifra astronòmica", la CUP també troba insuficients les mesures correctores que va adoptar el consistori tarragoní dins de l'IMSS quan van transcendir públicament les pressumptes irregularitats en les contractacions. "No es va cessar el gerent; sinó que va dimitir, i se'l va premiar amb un altre lloc de feina que ja no existia a l'Ajuntament, i a més, amb una ampliació de jornada laboral", ha denunciat Martí.

El Circ ja va publicar, ara fa dos anys, que l'Ajuntament havia creat una plaça de metge per a l'ex gerent.

Mesures correctores insuficients

També creuen que no hi va haver prou responsabilitat política: "Es va fer un canvi de carteres molt discret", i pel que fa a l'auditoria externa que l'Ajuntament assegura que es va fer, des de la CUP recorden que "no la tenim".

Estrada i Martí també han criticat la postura dels tres partits que van estar a l'oposició durant el passat mandat municipal (CiU, PP i ICV) respecte el cas Inipro. Els han retret que, malgrat que ren coneixedors de les irregularitats des de 2013, a través d'un Consell Rector de l'IMSS, cap de tots va denunciar les irregularitats que s'estaven cometent dins de Serveis Socials. Per aquest motiu, la CUP, reitera la necessitat de que els treballadors puguin tenir representació dins dels consells d'administració de les empreses públiques.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar