loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

ERC portarà al ple de TGN una moció per instar l'Estat a que declari nul·la la sentència de mort de Companys

El Circ dijous, 15 d'octubre de 2015

La muntanyeta de l'Oliva ha tornat a ser l'escenari d'homenatge al President Companys, assassinat a mans del règim franquista fa 75 anys. A les 7 del matí, davant de l'espai de la Memòria, s'ha llegit novament la seva sentència de mort, s’ha entonat el Cant de Segadors i també s’han llençat diverses salves.

Una imatge de l'homenatge a Lluís Companys a la Muntanyeta de l'Oliva. / ERC

Una imatge de l'homenatge a Lluís Companys a la Muntanyeta de l'Oliva. / ERC

A l’acte, organitzat per la Comissió Lluís Companys, hi han assistit els quatre consellers del grup municipal d’ERC-MES-MDC a l’Ajuntament de Tarragona. Els homenatges i reconeixements a la figura de Companys a TGN continuaran durant els propers dies.

Moció d'ERC al proper plenari

circdetarragona_AD

Precisament, coincidint amb el 75è aniversari de l’assassinat de Companys, els republicans portaran al plenari municipal de TGN una moció que insta al govern central a declarar nul·la la sentència de mort dictada per les autoritats franquistes contra qui va ser President de la Generalitat.

Segons ERC, "fins a dia d’avui, la llei 52/2007 de Memòria Històrica es limita a declarar injustes les sentències dictades pels tribunals militars franquistes, però no declara les resolucions judicials nul·les de ple dret".

Els republicans també creuen que "l’immobilisme i la manca de sensibilitat per part dels diferents governs que ha tingut l’Estat espanyol en els darrers anys contrasta amb el fet que Alemanya i França han demanat perdó per haver col·laborat en la detenció i deportació de Lluís Companys, mentre la justícia espanyola es nega a declarar nul el seu judici."

Per tot això, ERC-MES-MDC considera que cal instar el Govern de l’Estat espanyol a dur a terme les actuacions jurídiques i polítiques pertinents per anul·lar la sentència del judici sumaríssim al President Lluís Companys i realitzar totes les actuacions necessàries per reparar el seu honor.

En la moció també es faran altres peticions, com la que reclama a l’Estat espanyol que retorni tota la documentació sobre Companys requisada per la Gestapo a París l’any 1940 i que actualment es troba confiscada a l’arxiu d’Àvila. Un altre punt que inclou la moció és la petició a tots els governs que van participar de la captura i assassinat del President Companys per a que participin en un acte de desgreuge a la seva figura i que s’hauria de celebrar al fossar del Castell de Montjuïc.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar