loader
menu

CIUTAT

Vuitanta alumnes de batxillerat participen en un programa d'alta exigència científica de la URV

El Circ Ciutat divendres, 16 d'octubre de 2015

Vuitanta alumnes de batxillerat participen des del passat dissabte 10 d’octubre en un programa d’alta exigència formativa i científica que els portarà a endinsar-se en el món de la física i de les matemàtiques.

Foto: URV

Durant tres hores cada dissabte al matí i al campus Catalunya de la URV, investigadors de la URV i professors de secundària els ensenyen continguts matemàtiques i física. Es tracta de Talent Jove, un programa de la URV que els ofereix coneixements de nivell superior al programa escolar de batxillerat.

Els alumnes, quaranta joves que ja van fer el primer curs l’any passat i quaranta que s’incorporen ara i que continuaran el curs vinent, han hagut de superar una prova de nivell en física i matemàtiques i tots tenen qualificacions iguals o superiors a 8,5 d’aquestes matèries de 4rt d’ESO.

En aquesta tercera edició, a més, han hagut de superar una entrevista i, com en les edicions anteriors s’hi han presentat més candidats que places disponibles hi ha, quaranta per curs.

En aquestes sessions es plantegen nous conceptes, es duen a terme exercicis i es realitzen pràctiques. A través de l’aplicatiu Moodle -una comunitat virtual-, durant la setmana alumnes i professors fan el seguiment del curs, amb la proposta d’activitats complementàries i la resolució dels dubtes que es poden plantejar i es preparen les activitats de la propera sessió.

Talent Jove es durà a terme tots els dissabtes del curs 2015-2016 de deu del matí a una del migdia. S’hi desenvoluparan temes avançats, una setmana de física i l’altra de matemàtiques.

Segons els responsables del programa, coordinat pel Catedràtic de Física Aplicada, Francesc Díaz, són alumnes molt motivats en aquestes matèries i el que es busca és millorar el seu rendiment del curs i que assoleixin el nivell formatiu que s’aconsegueix en el batxillerat internacional, que s’ha agafat com a referent. També es pretén estimular la seva vocació per la recerca.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar