loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

La beatificació multitudinària de Tarragona s'avança al 13 d'octubre

El Circ Ciutat divendres, 01 de març de 2013

La Beatificació de l´Any de la Fe que s'ha de celebrar a Tarragona a l'octubre s'ha avançat, i finalment es farà el diumenge 13 d'octubre, i no el 27, com estava previst inicialment. El motiu de l'avançament és per evitar la coincidència amb la Trobada de les Famílies amb el Sant Pare, que se celebrarà a Roma els dies 26 i 27 d´octubre.

Un dels escenaris en els quals es podria celebrar la cerimònia és a l'avinguda Catalunya. / circdetarragona.com

Una imatge de la darrera beatificació, que va tenir llioc l'octubre de 2007, a la plaça de Sant Pere del Vaticà. / arqbcn.org

L´organització de la cerimònia de beatificació, amb més de 500 causes, i que farà que vinguin a Tarragona més de 50.000 persones, correspon a la Secretaria General d´aquesta Conferència Episcopal (CEE), a través de l´Oficina per a les Causes dels Sants, en coordinació amb la diòcesi amfitriona. L'escenari podria ser la part de dalt de l'avinguda Catalunya, a tocar del portal del Roser, per tal que el nombrós públic se situï avinguda avall.

Per tal d'omplir de contingut el cap de setmana i la pròpia jornada, l'organització del macro esdeveniment estudia programar una representació de la "Passió de Sant Fructuós" a la Tàrraco Arena Plaça. Es tracta de l'escenificació del martiri que va acabar amb la vida del sant tarragoní i dels dos seus diaques, Eulogi i Auguri, a l'arena de l'Amfiteatre, fa 1.754 anys.

L´última Assemblea Plenària de la CEE va decidir que la cerimònia de beatificació dels màrtirs del segle XX a Espanya se celebrés a Tarragona. La seu elegida té una gran història de fe cristiana i martirial, ja que els protomàrtirs hispans són el bisbe de Tarragona, Fructuós, i els seus dos diaques, Auguri i Eulogi. A més, en aquesta ocasió 147 màrtirs dels que seran beatificats són de Tarragona, entre ells el qui va ser bisbe auxiliar de l´arxidiòcesi, Manuel Borràs, i 66 sacerdots diocesans.

El Pla Pastoral de la CEE recull com una de les grans accions, inscrites en l´Any de la fe la beatificació de màrtirs del segle XX a Espanya. En aquest Pla es recorden les paraules del papa Benet XVI quan, precisament en convocar l´Any de la fe, va assenyalar que «per la fe, els màrtirs van lliurar la seva vida com a testimoni de la veritat de l´Evangeli, el qual els havia transformat i fet capaços d´arribar fins al més gran do de l´amor amb el perdó dels seus perseguidors».


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar