loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Tarraco s'alia amb la tecnologia

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 20 d'octubre de 2015

La majestuositat de Tarraco es tornarà a fer present gràcies a la tecnologia. D'una banda, s'ha presentat l'aplicació de realitat Virtual "Imageen" desenvolupada per a telèfons mòbils i tauletes. Samsung ha col·laborat, així mateix, en el desenvolupament d'aquesta aplicació per l'accessori de realitat virtual Samsung Gear VR, en línia amb l'aposta de la companyia per posar la tecnologia al servei del patrimoni històric i cultural.

Foto: Ajuntament de TGN

Mitjançant aquest contingut, que estarà disponible per a baixar a Oculus Store, es podrà experimentar la reconstrucció dels edificis de la ciutat imperial de forma absolutament envoltant en 360º.

Punt de partida d'una sèrie documental en 3D

Tarragona, a més, és el punt de partida d'una sèrie documental Ingeniería Romana. El ingenio de Roma al servicio del pueblo, coproduïda per RTVE, Digivisión i Structuralia, i que estrenarà el proper cap de setmana La 2 de RTVE.

El capítol 'Ciutats' mostra de manera exhaustiva Tarraco i els seus habitants i ho fa amb l'assessorament i la presència d'experts en la matèria i d'actors de diferents entitats que participen a Tarraco Viva.

Amb 55 minuts de durada, l'episodi, que s'emetrà el dissabte 24 d'octubre a les 17:15 a la 2 de TVE, compta amb una producció complexa que barreja realitat augmentada i projeccions del treball d'enginyeria romana, però que alhora resulta pedagògica i fàcil d'entendre per a tot tipus de públic

Tant la preestrena de la sèrie documental de RTVE, com la presentació de l'aplicació estan en sintonia amb la línia amb què Tarragona explica i divulga la història.

Aquesta vegada ho fa a través de les noves tecnologies, afegint un esglaó més al reconegut treball que s'està realitzant des de fa 17 anys al festival Tarraco Viva i altres iniciatives com Tarragona Història Viva.

La ciutat es consolida avui en aquest aspecte, que coincideix a més amb el 15 aniversari de la declaració de Tarragona Patrimoni de la Humanitat, sumant al potent conjunt monumental, el valor afegit de l'explicació i la vivència del patrimoni.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar