loader
menu

CIUTAT

El Col·legi d'Advocats de TGN demana que es creï una oficina de protecció animal

El Circ Ciutat dimecres, 21 d'octubre de 2015

La futura nova ordenança de Protecció Animal en què treballa l'Ajuntament de Tarragona es queda 'curta' en diversos aspectes relacionats amb el benestar dels animals i els drets dels propietaris.

Gossos a la platja Llarga de TGN. / facebook/gossoscampdemart

Així ho considera, de moment, el Col·legi d'Advocats de Tarragona, en concret, la secció de Dret Animal del Col·legi, que està realitzant una anàlisi exhaustiva de l’actual esborrany de l’Ordenança, que el consistori preveu aprovar en els propers mesos.

La Secció posa de relleu que actualment la tendència en les noves ordenances en matèria de protecció animal és incrementar el control per una tinença responsable i la creació d'organismes que centralitzin tot els aspectes relacionats amb els animals.

Es necessita una Oficina de Protecció del Dret dels Animals

Des del Col·legi insisteixen que és fonamental que a Tarragona es creï una Oficina de Protecció dels Drets dels Animals, així com un Observatori que avaluï el grau de compliment dels preceptes relacionats amb els animals en la futura Ordenança i la Llei 2/2008 de Protecció Animal de Catalunya.

El president de la Secció, Jose Ferrándiz, destaca que “estem en un moment molt important quant a polítiques de benestar animal a la nostra ciutat i no podem perdre l'oportunitat de tenir una Ordenança en sintonia amb l'actual tendència de protecció dels animals. Ciutats com Barcelona ho tenen molt clar i així ha estat reconegut internacionalment. No podem permetre que Tarragona es quedi enrere. L'esborrany actual va en la bona direcció però es queda a mig camí”.

Els advocats que formen part de la Secció de Dret Animal porten mesos treballant en l'anàlisi del actual text i han mantingut diferents reunions amb l´Ajuntament. Ferrándiz agraeix la predisposició de l’equip de govern de la legislatura anterior i espera que el consistori continuï la mateixa línia de treball amb l'actual regidora, Anna Santos, tot i que, de moment, els contactes entre Ajuntament i ICAT per aquesta qüestió no han tingut continuïtat.

No obstant això, la Secció espera que l’Ajuntament incorpori a l’esborrany les conclusions de l’informe que estan ultimant i que en pocs dies traslladaran al consistori. L’ICAT reclama que la nova normativa tingui en compte el punt de vista professional per tal de que Tarragona compti amb una ordenança coherent amb la llei Catalana de Protecció Animal i els avenços aconseguits a Catalunya en els últims anys en matèria de Protecció Animal.

La Secció de Dret Animal de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona, creada l'any 2014, està formada per professionals en el Dret Animal i ha estat reconeguda com una de les seccions pioneres en la matèria a l’Estat espanyol.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar