loader
menu

CIUTAT

ERC i la CUP insisteixen i tornaran a proposar fer una consulta ciutadana sobre els Jocs del 2017

El Circ Ciutat dimecres, 21 d'octubre de 2015

Esquerra i la CUP de Tarragona no es cansen de demanar la suspensió dels Jocs del Mediterrani de 2017. Els dos grups, de manera conjunta, defensaran una moció en el plenari del proper divendres 23 en què demanaran que el consistori impulsi la celebració d’una consulta ciutadana durant el mes de desembre per saber si els tarragonins volen que es facin els Jocs o no.

A l'esquerra, Laia Estrada (CUP) i al seu costat, el regidor Xavi Puig (ERC). / foto: ERC

La consulta s’empararia en la Llei de Consultes no Referendàries 10/2014 de 26 de setembre i s’hauria de celebrar després d’un període d’informació pública acurat. El seu resultat seria vinculant i assumit per l’Ajuntament de Tarragona.

‘Si qui s’exposa a pagar la factura és la ciutadania, és la ciutadania qui ha de decidir, mitjançant una consulta, si es fan o no es fan els Jocs’, afirma el conseller Xavi Puig. Pel conseller republicà els Jocs del Mediterrani inicialment plantejaven un escenari que feia preveure un fort llegat per la ciutat i molt poc deute. ‘Avui dia ens trobem en una situació inversa: els Jocs generaran poc llegat i molt deute’, explica Puig.

Tant per ERC-MES-MDC com per la CUP, cal ponderar els avantatges que els Jocs poden comportar per la ciutat amb el risc d’un fort endeutament per les arques municipals. Aquesta decisió s’ha de prendre de forma ‘racional i col·lectiva’.

Des d’ERC-MES-MDC es recorda que la informació referent als Jocs del Mediterrani que permet fer-se una idea veraç de com avança el projecte no s’ha conegut fins després de les eleccions municipals i que és ara el moment idoni per preguntar a la ciutadania. Per al conseller Xavi Puig ‘la consulta ciutadana és el que atorgaria legitimitat per tirar endavant els Jocs.’

La moció arriba després que en el ple monogràfic sobre el 2017, celebrat el passat 4 de setembre, no es va arribar a cap conclusió.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar