loader
menu

El PSC esquiva demanar l'anul.lació del judici a Companys

El Circ divendres, 23 d'octubre de 2015

En tots els plens sempre hi apareixen mocions en què l'Ajuntament de Tarragona realment no hi té cap competència, però sí serveixen per trasladar-ne el debat a l'arena pública tarragonina.

La moció s'ha aprovat gràcies als 10 vots favorables d'ERC, CiU, CUP i ICV. L'equip de govern (PSC) s'ha abstingut, com C's. El PP ha votat No

D'entre la nova marabunta de mocions, una defensada per ERC, CiU, la CUP i ICV-EUiA han tornat a generar crispació entre els diferents grups polítics. S'instava a l'Ajuntament a que declarés nul el judici sumaríssim al President Companys assassinat pel règim franquista fa 75 anys.

Foto: @esquerratgn

La moció ha tirat endavant i s'ha aprovat gràcies als únics favorables dels seus promotors, un total de 10 regidors. El partit de govern, el PSC, s'ha abstingut "per coherència", segons la seva portaveu, Begoña Floría, qui ha justificat que "aquestes sentències ja són nul.les de base i il.legítimes", i que, per tant, no és necessari tornar a demanar que s'anul.lin.

Però han esquivat votar a favor en una votació que s'ha dut a terme de manera nominal.

Floría ha apel.lat a la figura de l'alcalde Recasens, recordant, entre d'altres aspectes, que hi haurien votat a favor si en lloc de "nul.litat" hi hagués dit "injustícia". Des d'ERC, el seu portaveu, Pau Ricomà, ha lamentat el sentit del vot de tota la bancada socialista: "Han perdut una oportunitat històrica per demostrar la injustícia de fa 75 anys".

Ciutadans també ha optat per l'abstenció. "Creiem que s'ha de condemnar qualsevol barbàrie, però ningú dels que estem aquí no hi érem, ni tampoc ningú dels que mana actualment".

El debat ha encès el plenari per moments. "De veritat creuen que personalment no poden demanar la restitució?", ha defensat El republicà.

Tarragona, oficialment, ha donat llum verd a que es declari nul el judici sumaríssim de Companys, però no amb el quòrum esperat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar