loader
menu

CIUTAT

El futbol base del Nàstic, en peu de guerra

Sergi Casado Ciutat dissabte, 02 de març de 2013

Les relacions entre la directiva del @Nàstic i els responsables del futbol base passen per un moment crític i tens. Tot arran de la decisió del Consell d'Administració de la Societat Anònima Esportiva d'aplicar la tisora al pressupost al futbol formatiu del club; una acció que s'ha vist obligat a aturar després que tot l'entorn de la base grana (coordinadors, tècnics i fins i tot pares) va amenaçar de rebel·lar-se si els directius no es feien enrere en la seva idea.

D'esquerra a dreta, el coordinador de futbol base, Yago Aguilar; el director general del club, Lluís Fàbregas, i el gerent, Jordi Ruiz. / gimnasticdetarragona.com

El pressupost del futbol base grana per aquesta temporada és d'uns 370.000 euros.

En un comunicat emès pels tècnics de tots els equips de les seccions inferiors del club, es denuncia, fil per randa, les qüestions que, segons el seu parer, han provocat que s'arribi a aquesta situació. Es queixen de la poca valoració per part del consell a la feina, tant dels jugadors com dels tècnics, així com de les "instal·lacions precàries" en les quals han de fer la seva tasca setmanal. Recorden també que les reduccions en els salaris es remunten a la temporada 2008/09 i que, a més, "sempre hi ha hagut endarreriment" en les gratificacions.

El col·lectius de tècnics formatius del Nàstic desmenteixen de manera categòrica que la secció de futbol base grana hagi generat un dèficit de 500.000 euros en les últims tres anys. En aquest aspecte, insisteixen que "com a coneixedors del futbol nacional, "cap futbol base que tregui un rendiment esportiu no és deficitari. L'encert està en calcular l'estalvi o el cost en funció dels jugadors que arriben al primer equip".

En un altre punt del comunicat, des de la base grana s'avisa que si s'aplica l'escapçada prevista les famílies quedaran afectades perquè, a part de les quotes, també hauran de començar a pagar els desplaçaments de les seves butxaques. Finalment, deixen clar que "si no hem deixat d'entrenar és per no perjudicar els Nàstic i els joves jugadors que amb tanta il·lusió defensen l'escut del Nàstic".

Trobada consell-tècnics-pares

Dilluns dia 4 de març, a dos quarts de nou del vespre, al Palau de Congressos hi ha convocada una reunió, a tres bandes, entre el consell, els tècnics i els pares. Actualment, prop de 400 nens i nenes juguen en les categories inferiors del club, els quals estan dirigits per prop d'una cinquantena de tècnics, sota la supervisió de Yago Aguilar, coordinador de tot el futbol base. La trobada es preveu calenta i tensa.

Per la seva banda, el consell ha optat per no pronunciar-se, com tampoc ho ha fet, de manera individual, cap dels tècnics de la base ni tampoc el seu coordinador. De totes maneres, des de la SAE es continua pensant que el seu objectiu és fer quadrar el pressupost, sigui com sigui.

Les xarxes socials bullen des de fa dos dies. L'etiqueta a twitter és #salvemfutbolbasenastic.


Documents

Manifest tècnics futbol base Nàstic


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar