loader
menu

CIUTAT

El Port esportiu de TGN, a un pas de canviar de propietari

Sergi Casado Ciutat divendres, 30 d'octubre de 2015

El Port Esportiu de Tarragona albira nous horitzons. Un fons d'inversió anglès ha presentat una oferta en ferm per adquirir la majoria de les accions de la societat Nàutic Tarragona S.A., (NTSA) un ens que, entre d'altres explota les instal·lacions i els amarratges del Port esportiu.

Un fons d'inversió anglès ha fet una oferta per adquirir la majoria accionarial de Nàutic de Tarragona S.A., la societat que explota i gestiona tot l'espai. L'Autoritat Portuària està estudiant la proposta.

Segons ha confirmat l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT), propietària del 35 per cent de les accions de Nàutic S.A. i qui també està tutel·lant el procés de venda, "és una oferta de compra de les accions, però no només de les accions de l'Autoritat Portuària de Tarragona, sinó també de les accions de la resta d'accionistes".

Una imatge actual del Port Esportiu de TGN. / foto: circdetarragona.com

El termini per presentar ofertes per adquirir el màxim paquet accionarial de NTSA acabava el 30 d'octubre, i durant els propers dies, l'APT estudiarà aquesta oferta des del punt de vista econòmic i tècnic i per conèixer d'aprop el projecte de futur que hi ha previst per reviscolar l'espai.

En el cas que l'operació tiri endavant, l'APT ha recordat que està obligada a fixar el preu mínim de venda mitjançant taxació feta per una societat homologada. L'acord entre les dues parts també podria arribar si l'esmentat Fons d'inversió amb capital estranger passa a controlar un paquet majoritari d'accions, sense necessitat de controlar-ne el 100 per cent.

Converses avançades, empresaris il.lusionats

Segons ha pogut saber El Circ, les converses estan força avançades i en els propers dies es podria anunciar una entesa, i que serviria per començar a desencallar la situació de declivi del port esportiu. En el seu moment, la construcció del Port Esportiu de Tarragona va tenir un cost de 4.000 milions de pessetes, l'equivalent a uns 24 ME.

Per la seva banda, l'Associació d'Empresaris del Port esportiu (Aeport) s'ha mostrat il.lusionada amb la possibilitat que la gestió i explotació de l'espai canviï de mans. "Som coneixedors de l'oferta que ha presentat el Fons d'Inversió anglès i considerem que pot ser molt beneficiosa per als locals, per als amarristes i també per a tota la ciutat", han explicat al Circ fonts de Aeport.

El col.lectiu d'empresaris està format per 58 locals repartits en una superície de 6.700 m2.

El pastís accionarial de Nàutic SA

Actualment, l'accionariat de la societat Nàutic de Tarragona S.A. està desglossat de la següent manera:

- Autoritat Portuària (35 %)

- Reial Club Nàutic de Tarragona (és el club esportiu, amb un 32 %)

- L'ex president del Consell d'Administració d'NTSA, Jesús Martín (25 %)

- Hormipresa (6 %)

- Petits accionistes (2 %)


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar