loader
menu

CIUTAT

Més de 4.000 jubilats tarragonins s'han quedat sense viatges amb la Imserso en els darrers quatre anys

El Circ Ciutat divendres, 30 d'octubre de 2015

Més de 4.000 jubilats de la demarcació de Tarragona s'han quedat sense poder accedir als viatges que s'ofereixen a través de l'IMSERSO en els darrers quatre anys. El diputat socialista Joan Ruiz ha retret avui al PP que amb l’executiu de Rajoy el nombre de tarragonins que han pogut accedir a un viatge bonificat ha davallat un 21% durant aquesta legislatura.

Foto: www.e-e.ad/

Així, a falta de les dades corresponents a aquest 2015, durant la resta del mandat cada any hi ha hagut una mitjana de 15.000 jubilats de les comarques tarragonines quan han pogut gaudir d’un viatge de lMSERSO quan aquesta xifra l’anterior legislatura, amb govern socialista, va superar els 19.000 beneficiaris tarragonins anuals.

Ruiz ha afirmat que “aquest descens no és casual sinó que és conseqüència directa de les retallades que el PP ha aplicat també en aquest programa de vacances adreçat a les persones majors de 65 anys. De fet, Rajoy es va estrenar al Govern retallant 28 milions d’euros del programa de vacances de l’IMSERSO, la major retallada de la història democràtica del país també en aquest àmbit.”

El diputat socialista ha afegit que amb el PP “hem retrocedit pel que fa al nombre de beneficiaris dels viatges de les nostres comarques i també pel que fa al nombre de receptors. Menys viatges, menys activitat econòmica, menys ocupació en turisme i el sector serveis, etc.”

El tema no és menor, cada milers de jubilats arribats de fora la província generen, de mitjana, 35.000 pernoctacions hoteleres en establiments de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre fora de temporada turística i generen un impacte econòmic proper als 10 milions d’euros.

“La guinda d’aquesta nefasta actuació del PP ha estat el nyap del procés concursal organitzat enguany pel ministeri de Serveis Socials que ha posat en perill milers de viatges d’aquesta campanya d’hivern. Aquesta demora, sumada a la reducció del nombre de beneficiaris del programa, ha generat una gran incertesa en el nostre sector hoteler.”

Finalment, Joan Ruiz ha recordat que el col·lectiu de la tercera edat ha estat especialment colpejat per les retallades socials del Govern del PP. “Poso damunt la taula un exemple d’entre molts, per cada euro que han pujat les pensions la gent gran de les comarques tarragonines ha hagut de pagar, de mitjana, 4’5 euros en copagaments. Aquest és el trist balanç de quatre anys de Govern del PP...”


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar