loader
menu

CIUTAT

TGN continua sent la demarcació catalana amb més atur

El Circ Ciutat dimarts, 03 de novembre de 2015

La demarcació de Tarragona continua situant-se com la pitjor del país en termes de taxa d’atur, segons l'Enquesta de Población Activa (EPA).
Agafant com a referent aquest indicador, i un cop tancat el tercer trimestre de 2015, la província de Tarragona ocupa la posició número 24 en la classificació de demarcacions de l'estat de més a menys atur EPA.

Foto: circdetarragona.com

A les comarques tarragonines hi ha actualment un 20,55 % de població aturada. La xifra a Girona és del 18 %, a BCN, un 17 %, i a Lleida, un 14 %.

La demarcació amb més població aturada de tot l'estat és ara mateix Cadis (37 %), mentre que la província amb l'índex més baix d'atur és Soria (11,95 %).

En opinió de la Confederació d'Empresaris de la Província de TGN (CEPTA), aquesta evolució posa de manifest "un cert nivell d’estancament, en el context d’una evolució globalment força similar entre la taxa d’atur EPA espanyola i la tarragonina."

En qualsevol cas, la demarcació de Tarragona es comporta d’una forma prou diferenciada vers altres províncies catalanes, tal i com ja s’ha posat de manifest.

D'altra banda, i en termes concrets, el nombre de persones inscrites a les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) a les comarques tarragonines al mes d'octubre es va situar en 61.489 persones, 2.464 aturats més que al setembre, un 4,17% més, segons les dades facilitades pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

Amb aquest increment de l'atur, Tarragona encadena dos mesos seguits d'augments de la desocupació. Tot i això, en termes anuals, l'atur a Tarragona ha disminuït de 6.818 persones, el 9,98% menys que fa un any. Amb aquest descens, les comarques tarragonines acumulen 28 mesos seguits de caigudes de l'atur, en concret des del mes de juliol del 2013.


Documents

Dades atur per demarcacions. 3r trimestre 2015


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar