loader
menu

CIUTAT

Els Jocs del 2017 abandonen la Tabacalera i traslladen totes les oficines a Port Tarraco

Sergi Casado Ciutat dimecres, 04 de novembre de 2015

El complex de la Tabacalera deixarà de ser en breu la seu central dels Jocs del Mediterrani 2017. El Comitè Organitzador ha decidit traslladar totes les seves oficines i la base d'operacions a Port Tarraco.

Una imatge de Port Tarraco. / circdetarragona.com

Una imatge de l'entrada al Magatzem 1 de l'Espai Tabacalera, on hi té encara les oficines Tarragona 2017. / circdetarragona.com

Una imatge de l'entrada al Magatzem 1 de l'Espai Tabacalera, on hi té encara les oficines Tarragona 2017. / circdetarragona.com

La mudança és imminent, ja que segons ha pogut saber El Circ, està previst que es realitzi en els propers dies. Fins i tot es parla del dia 16 com el primer dia al nou destí.

Les oficines dels Jocs estan ubicades actualment a la tercera planta del Magatzem 1 de l'anomenat Espai Tabacalera, que comparteix, entre d'altres, amb Tarragona Impulsa i la Capsa de Música.

Tot i que el complex de la Tabacalera, de propietat municipal, disposa de més de 7.000 m2, des del Comitè Organitzador no s'hauria trobat oportú condicionar cap altre espai i apostar pel trasllat, en aquest cas, a la marina de luxe, ubicada davant del Moll de Costa.

D'aquesta manera, s'abandona un espai que l'Ajuntament de TGN ha vingut reivindicant des de fa anys com una de les icones del seu projecte 'smart city'.

L'estructura organitzativa del Comitè Organitzador dels Jocs s'ha incrementat en les darreres setmanes i, en aquest sentit, s'hauria vist l'opció de Port Tarraco com la millor per encabir-hi el centre neuràlgic dels Jocs d'ara i fins el 2017. A priori, Casa Canals, a la Part Alta, continua sent la seu institucional de l'esdeveniment.

El Circ s'ha posat en contacte amb el Comitè Organitzador, però aquest ha declinat fer declaracions sobre el trasllat. "L'acord s'està tancant, i quan es tanqui 100 per cent s'exposaran els detalls concrets", han assegurat fonts dels Jocs, que no han volgut explicar si l'operació tindrà un cost econòmic per a les arques dels Jocs, i en conseqüència per a la ciutat, o si, en canvi, es tracta d'una operació que surt de franc.

La marina de luxe, inaugurada la tardor de 2006, és propietat d'un xeic de Qatar des de 2011. Disposa d'una gran superfície amb locals ja habilitats com a oficines, malgrat que actualment només hi ha llogat prop d'un 30 per cent.

Fonts de Marina Tarraco han confirmat al Circ l'interès dels organitzadors dels Jocs del 2017 a traslladar-s'hi: "Estem treballant en l'assumpte, hi confiem molt perquè estem molt il.lusionats de poder ser la seu central dels Jocs".

Dins de Marina Tàrraco hi ha, ara mateix, una empresa de lloguer de vehicles de gamma alta, dues agències de navegació d'oci, una empresa d'interiorisme de iots, un restaurant i un pub.

El trasllat, però, no satisfà a tothom. A l'associació d'empresaris del Port Esportiu de TGN (AEPORT) estan indignats: "Ens sentim ofesos, sabent que des de la nostra associació ja fa anys que vam oferir les nostres instal.lacions perquè el 2017 hi ubiqués el seu centre d'operacions i mai no ens han dit res".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar