loader
menu

CIUTAT

TGN congela els impostos i les taxes municipals de 2016

El Circ Ciutat dijous, 05 de novembre de 2015

L’Ajuntament de Tarragona tornarà a congelar els impostos i taxes municipals, en aquest cas, els de 2016. La mesura s'aplicarà a l'Impost de Béns Immobles (IBI), a la recollida d’escombraries, l’impost de vehicles de tracció mecànica, l’aigua i el del clavegueram i l’IAE, així com la resta de taxes, que mantenen les mateixes tarifes que enguany.

Foto: circdetarragona.com

En el cas de l'IBI, però, cal esperar el pronunciament del Govern espanyol, qui en els darrers anys sempre ha vingut aplicant un increment, davant del qual l'administració municipal no hi pot fer res.

Segons el consistori tarragoní, governat en minoría pel PSC, amb aquestes mesures també es mantenen les bonificacions fiscals per fomentar l’ocupació, així com s’incrementa el Fons Social per pagar la factura de l’aigua i clavegueram per les famílies amb precarietat econòmica

El conseller d’Economia i Hisenda, Pau Pérez, explica que “hem fet un esforç molt important per contenir la despesa corrent, per aquest motiu ara podem congelar impostos i taxes. Per exemple, el servei de recollida d’escombraries no augmentarà, malgrat que hauria de fer-ho per cobrir les despeses del servei”.

Bonificacions fiscals per fomentar l’ocupació

L’Ajuntament també manté les bonificacions fiscals als tributs de l’IBI i l’ICIO amb l’objectiu de fomentar l’ocupació. Es tracten de mesures que afavoreixen la contractació de treballadors indefinits. “És una proposta de foment de l’ocupació estable que mantenim en un moment que tanta falta fa”, afegeix Pau Pérez.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar