loader
menu

CIUTAT

TGN rebaixa els fets delictius en un 16 per cent en els darrers cinc anys

El Circ Ciutat dijous, 05 de novembre de 2015

Continua la línia descendent de fets delictius a Tarragona. L'àrea de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament ha informat que des de 2010 a 2015 es constata una reducció acumulada del -16,38% dels fets delictius, passant d’una mitjana de 1.020 fets mensuals l’any 2010 a 853 fets l’any 2015.

Foto: Ajuntament de TGN

Les xifres s'han donat a conèixer després de la darrera reunió de la Junta de Seguretat de TGN, en que hi participen representants de tots els cossos de seguretat que operen dins del terme municipal.

Durant la reunió també s’ha fet una valoració positiva de la reducció dels delictes al voltant del mercadet de Bonavista i, sobretot, del servei d’atenció a la víctima en els casos de violència de gènere.

Més de 2.000 serveis a les platges

També s'ha valorat molt positivament la campanya de platges d’enguany. “Hem fet, en col·laboració amb altres cossos de seguretat, un total de 2.210 serveis, la qual cosa representa un increment de quasi el 10% respecte a l’any anterior", ha assenyalat el Tinent d'Alcalde de Seguretat Ciutadana, Pau Pérez.

Aquesta tasca preventiva al litoral tarragoní ha comportat la imposició de 963 denúncies per diferents conceptes (trànsit, ordenances i infraccions penals), la qual cosa suposa un increment del 69% respecte 2014.

Accidents

En el capítol de l’accidentalitat, s’han produït un total de 720 accidents de trànsit, dels quals, el 81,53% ha estat amb resultat de danys materials; el 28% amb ferits lleus; i l’1,53% amb ferits greus.

Amb el resultat de morts, s’ha produït un accident amb una persona morta per atropellament (persona gran que creuava per un pas no habilitat, sense adonar-se del vehicle que circulava pel carril). El total de persones atropellades ha estat de 58.

Policia de proximitat

Durant el primer semestre de 2015 s’han realitat un total de 4.000 hores de patrullatge pels diferents nuclis de població, d’acord amb l’estratègia de seguretat adoptada i 371 hores de patrullatge de la Unitat de Medi Ambient. En el marc de la mateixa estratègia de proximitat, s’ha intervingut en un total de 196 casos de Mediació (molèsties veïnals, incivisme, molèsties per gossos, sorolls etc.), amb un percentatge de resolució del 75,51%.

Com a conseqüència de les inspeccions administratives a les diferents activitats que es realitzen a la ciutat, s’han realitzat un total de 558 Inspeccions a establiments, obres, fires, i altres activitats.

Delictes contra el patrimoni

En l’àmbit penal, s’han tramitat 1.563 diligències, de les quals un 53,10% han estat per delictes i un 44,85% corresponen a faltes penals. Destaca, amb un 75,43%, les diligències instruïdes per actes contra el Patrimoni (delictes més faltes). Així mateix, s’ha procedit a la detenció de 213 persones. El 34,74% dels detinguts, ho han estat per fets contra el Patrimoni (delictes i faltes).


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar