loader
menu

CIUTAT

La Tàrraco Tapes de tardor, també sense gluten

El Circ Ciutat divendres, 06 de novembre de 2015

D'entre els més de seixanta bars i restaurants de Tarragona que participen en la ruta Tàrraco Tapes de tardor, d'Estrella, n'hi ha tres que les elaboren sense gluten; aptes així per a les persones celíaques i per a tots aquelles que també pateixin algun tipus d'intolerància alimentària.

La tapa de Cal Peter. Foto: circdetarragona.com

La tapa del restaurant El Solet de Fortuny, al carrer Fortuny. Foto: circdetarragona.com

El restaurant Solet de Fortuny, al carrer Fortuny, i el bar Solet, a la Part Alta, pertanyen a la mateixa empresa, i des de fa vuit anys, sempre ofereixen els seus productes sense gluten. "Els nostres menús i les nostres tapes ja són sense gluten", indica Imma Pacheco, propietària dels dos 'Solets'.

La tapa del bar de la Part Alta, un caneló crep farcit de bolets, ha estat cuinat amb crep de maizena, segons explica Pacheco, qui recorda "nosaltres no treballem com la resta de restaurants".

La proposta gastronòmica del restaurant del carrer Fortuny porta el mateix nom que el local, 'Solet', i consta de moniato, senglar, castanyes i altres verdures. La carn de senglar, per exemple, necessita vuit hores de cocció.

L'altra tapa de la ruta d'Estrella que tampoc porta gluten és la que ofereix la pizzeria Cal Peter, a Cós del Bou. El seu propietari, Peter Martínez, explica que "nosaltres ja fem menjar sense gluten des de fa vuit anys, i tenim una carta específica".

La tapa que proposa aquest establiment és 'Falsa clotxa farcida de vedella amb bolets de temporada'. A l'hora de cuinar-lo, Martínez apunta la importància de l'estofat: "Hi ha una sèrie de premisses que cal complir, i del que es tracta és que els clients no se sentin malament".

La ruta Tarraco Tapes de tardor s'allargarà durant tot el cap de setmana, a un preu de 2,50 eur, junt amb els menús de tapes que ofereixen 9 restaurants, a un preu de 30 euros.

Més informació: www.gastronosfera.com


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar