loader
menu

CIUTAT

L'auditori Diputació s'omple de gom a gom amb el Premi Vuela la Cometa de Clos Montblanc

El Circ Ciutat divendres, 06 de novembre de 2015

L'Auditori Diputació es va omplir de gom, amb més de 300 persones, per celebrar una nit literària amb l'entrega dels Premis Vuela la Cometa i Enlaira, apadrinats per Clos Montblanc i organitzats per Arola Editors.

Fotos: Cambra de Comerç de TGN

Així, doncs, si important ha estat l’acollida social a aquesta vetllada no menys ho ha estat la qualitat de les obres presentades a concurs. El Premi Vuela la Cometa de Clos Montblanc és un guardó internacional de narrativa en castellà per a joves (menors de 38 anys), i que en la seva primera edició s’ha fallat a favor de Marcelo García Martínez per la seva obra “Cartas de amor después del ecocidio”.

No ho ha tingut gens fàcil el jurat, atès que es van presentar a concurs 81 manuscrits, la meitat procedents de Sudamèrica. I d’aquests, sis han arribat a la final, tots ells de molta qualitat i de temàtica força variada. El moment més intens i vibrant de la gala ha estat quan, amb els finalistes presents a la sala, s’ha donat a conèixer el nom del guanyador, després de que autors locals de renom apadrinessin cadascuna de les obres i les defensessin.

Marcelo García, natural d’Oviedo és Llicenciat en Filologia Hispànica, professor interí de llengua i literatura a la Comunidad de Madrid i té una novel·la publicada: “El efecto mariposa en los tiempos del wolframio”. Des de l’any 2004 col·labora amb TVE en la retransmissió dels Premios Príncipe de Asturias (ara Princesa de Asturias). Val a dir que el Premi Vuela la Cometa de Clos Montblanc està dotat amb 2.000 euros i una tirada de prop de 2.000 exemplars.

El veterà i mític periodista de la ràdio Luis del Olmo ha estat l’encarregat de conduir la Nit Literària.

Pel que fa al guardó en llengua catalana: el Premi Enlaira d’Arola Editors, de reconeixement personal a una trajectòria literària en català, ha distingit al tortosí Gerard Vergés, reconegut poeta i traductor de Shakespeare que va morir el dia de Sant Jordi de 2014. Amb aquesta menció honorífica s’ha volgut reivindicar l’obra d’un creador fonamental en llengua catalana.

En acabar la cerimònia de lliurament de premis s’ha servit un aperitiu al vestíbul del mateix Auditori Diputació.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar