loader
menu

CIUTAT

El jutge del cas Jaume I cita a declarar l'ex Secretari de l'Ajuntament

El Circ Ciutat dilluns, 09 de novembre de 2015

Nova desfilada de testimonis davant del jutge que investiga el cas del pàrquing Jaume I de Tarragona. Tres mesos després després que el magistrat, en un auto, apuntés que no citaria a declarar ni l'alcalde Ballesteros ni tampoc el seu antecessor, Joan Miquel Nadal, aquesta setmana ha cridat 9 persones més perquè donin el seu testimoni.

A part de Ponç Mascaró, secretari durant l'etapa Nadal, el magistrat també ha cridat l'Interventor municipal i set persones més en qualitat de testimonis

D'entre els citats a declarar, hi ha l'ex Secretari General de l'Ajuntament de TGN Ponç Mascaró, qui ocupava el càrrec l'any 2001, just quan es va aprovar l'adjudicació de l'obra, pressupostada inicialment en 3,9 milions d'euros.

Foto: Jaume I

El magistrat també ha d'escoltar el testimoni de l'interventor de l'Ajuntament, José Fernando Chicano, i de set persones més que treballaven a l'Ajuntament de TGN l'any 2001, i que, segons el jutge Antoni Gambón, podrien aportar més i formació sobre l'adjudicació de la construcció dl pàrquing a la Unió Temporal d'Empreses Jaume I, formada per l'empresa Aparcaments Municipals i l'enginyera madrilenya Sistemas Alem.

Les declaracions, en qualitat de testimoni, tindran lloc dilluns 9 i dimarts 10 de novembre al Jutjat d'Instrucció Número 3, que és qui instrueix el cas.

Malgrat el forat econòmic i l'escàndol en la seva construcció, que fan que ja s'hagin abocat més de 30 milions d'euros i que l'Ajuntament pagui una factura anual de prop d'un milió d'euros, el jutge continua sense treure'n l'entrellat.

L'associació denunciant, la plataforma Veu Ciutadana, fa temps que ve denunciant la passivitat de la justícia. Amb l'actual, ja són cinc els jutges que han agafat el cas, des que entrés a Magistratura l'any 2008.

Tot i les darreres declaracions d'aquestes últimes persones, des de la plataforma ja fa temps que no es confia en el Jutjat num 3 de Tarragona perquè no el veuen capaç de portar el cas i de que s'aclareixi si hi va haver malversació de fons públic. Per això, ja treballen per seguir denunciant el cas a instàncies judicials superiors.

A l'estiu, el jutge va deixar entreveure que no hi havia raons per imputar Ballesteros i Nadal, així com tampoc a cap dels membres del Consell d'Administració d'Aparcaments Municipals (AMT) de l'any 2001, el de la polèmica adjudicació.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar