loader
menu

CIUTAT

Ciutadans i la CUP s'apunten a perseguir les irregularitats comeses en el pàrquing Jaume I

Sergi Casado Ciutat dimarts, 10 de novembre de 2015

Set anys de diligències, cinc jutges, però totes les incògnites al voltant de la construcció del pàrquing Jaume I de Tarragona i els motius pels quals s'han llençat tants milions d'euros a la brossa continuen sense resoldre's. "No podem avançar perquè ningú sap res de tot el que s'està plantejant", ha etzibat l'advocat de la plataforma Veu Ciutadana, qui va denunciar el cas a la Fiscalia l'any 2008, sense que, de moment, s'hagin pogut aclarir les causes per les quals una obra pressupostada inicialment en 3,9 milions d'euros ha sobrepassat ja els 30 sense que no s'hagin depurat responsabilitats de cap mena.

D'esquerra a dreta, Laia Estrada (CUP), Rubén Viñuales (C's), Emili Rivelles (ARA), l'advocat Ignacio Barroso i Fernando Garcia, de Veu Ciutadana. / foto: circdetarragona.com

Ciutadans i la CUP, els dos partits nous al consistori , i Ara Tarragona, han comparegut plegats amb representants de Veu Ciutadana per oficialitzar el seu suport i obrint, alhora, tot un ventall de possibilitats per ajudar a que la investigació no s'aturi. Cap dels altres cinc partits amb representació municipal (PSC, PP, CiU, ERC i ICV-EUiA) no hi ha assistit.

Després de 7 anys de diligències i aportant recursos de manera voluntària, la plataforma necessita més suport i més mans, tant econòmic com logístic, i és en aquest context on Ciutadans i CUP, dins del consistori, com també Ara Tarragona, s'han mostrat partidaris a donar una empenta a l'ens que va denunciar les pressumptes irregularitats, tant en l'adjudicació de l'obra com en els posteriors treballs de construcció.

Cal buscar els 'autors intel·lectuals'

Des de Veu Ciutadana han lamentat que el jutge que instrueix el cas, el magistrat Antoni Gambón (Jutjat d'Instrucció Número 3 de TGN) encara no hagi demanat a l'Ajuntament de Tarragona l'expedient administratiu de l'adjudicació de l'obra, l'any 2001. També es continuen preguntant perquè les diligències continuen basant-se en declaracions de funcionaris i tècnics de l'administració, i no en els seus ideòlegs: "Cal que la investigació surti de l'àmbit funcionarial i es dirigeixi cap a l'autoria intel·lectual", ha explicat l'advocat de Veu Ciutadana, Ignacio Barroso.

En els darrers dos dies (dilluns 9 i dimarts 10 de novembre), un total de 9 persones han prestat declaració davant del jutge en qualitat de testimoni, d'entre els quals, l'ex Secretari General de l'Ajuntament, l'actual Interventor i diferents persones que ocupaven càrrecs de rellevància en diferents àrees de l'Ajuntament, com Urbanisme, Contractació, així com arquitectes que treballaven per l'administració municipal l'any 2001, quan es va adjudicar la polèmica obra.

Veu Ciutadana ha lamentat que el jutge no fes cas a la seva última petició, en què demanaven que cités a declarar l'ex alcalde Joan Miquel Nadal i l'actual batle, Josep Fèlix Ballesteros. Tot i això, l'advocat insisteix que no s'han cansat i que continuaran lluitant perquè la veritat surti a la llum i es pugui aclarir les raons del caos que porta inherent la construcció del Jaume I: "El cos no em demana parar".

Apadrinant la causa

Per tot això, i amb l'apadrinament, de moment, de Ciutadans i la CUP, la lluita no s'atura. "No es descarta crear una altra plataforma o fins i tot obrir un verkami", ha declarat la portaveu de la CUP, Laia Estrada, en referència als ajuts que dispensaran a Veu Ciutadana. Fins i tot ha convidat a la resta de partits polítics amb representació a l'Ajuntament perquè els qui vulguin es puguin sumar a la causa. Tot i això, resulta poc probable, ja que els altres cinc partits amb presència a la sala de plens de TGN van tenir representants dins del Consell d'Administració de l'EMT que va donar el vistiplau a l'adjudicació del pàrquing a la UTE Jaume I.

Una altre extrem que podria corroborar la teoria de Veu Ciutadana, que apunta al desgavell en la gestió, és que moltes de les decisions que es van prendre durant el procés de construcció del pàrquing maleït s'haurien fet "seguint criteris d'oportunitat".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar