loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El festival REC TGN oferirà 17 pel·lícules de 10 països diferents

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 10 de novembre de 2015

Durant els 5 dies que durarà el festival REC es projectaran un total de 17 pel·lícules, 12 de les quals seran estrenes a Catalunya. Amb una clara voluntat de mostrar al públic noves cinematografies d’arreu del món, enguany, al REC es veuran produccions de 10 països diferents. Algunes d’aquestes pel·lícules arriben avalades per la crítica internacional i han estat premiades a prestigiosos festivals.

Foto: Ajuntament de TGN

Aposta per l’Opera Prima

Des dels seus inicis, el REC s’ha especialitzaten descobrir nous creadors i apostar per òperes primes, sent la principal secció del festival. Aquest 2015 comptarà amb 11 films a concurs.

Dues de les apostes més fortes del Festival són Mustang (Deniz Gamze Ergüven; França/Turquia) i Son of Saul (Lászlo Nemes; Hongria), ambdues triomfadores a Cannes i favorites a l'Òscar a millor pel·lícula de parla no anglesa. El REC sempre posa especial atenció en primeres pel·lícules de directors espanyols i aquest desembre es podran veure dues mirades molt diferents sobre l’adolescència que aporten els films Los Héroes del mal (Zoe Berriatúa/Espanya) i Les amigues de l’Àgata (Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyen/Espanya).

Per últim, podríem destacar en la categoria a concurs d’Òpera Prima la proposta visual In the Crosswind (Martti Helde/Estònia), que experimenta amb una nova forma de tractar la fotografia per mitjà de l’unaactualització de la tècnica anomenada Tableau Vivant, i que ha sorprès a festivals des de Toronto a Beijing.

“Cada pel·lícula ha estat escollida amb cura, per fer gaudir a l’espectador d’una experiència única al aproximar-se a diferents maneres d’expressió artística”, diu Xavier García Puerto, director del festival.

Durant aquest mes de novembre, amb motiu de l’aniversari del REC s’està projectant el programa especial 15! que porta a la ciutat alguns dels director –abans novells i ara consagrats- que en algun moment de les seves carreres han trobat en el REC un festival que es va fixar en les seves primeres pel·lícules. Entre ells, Mar Coll amb Tres días con la família; Borja Cobeaga amb Pagafantas o Carles Marqués-Marcet amb 10.000 Km.

Al Pot Petit, cinematografies per descobrir

Cada vegada són més els països no habituals en la producció de cinema que aporten peces destacades a la filmografia contemporània. Des del REC hem volgut posar especial atenció a aquestes produccions que arriben des de llocs fora de l’imaginari cinèfil més clàssic. Així doncs, Al Pot Petit és el programa especial ‘Focus In’ d’aquesta 15a edició.

Dedicat a pel·lícules procedents de països com Costa Rica o Nepal, per exemple, portarà a les pantalles del festival propostes tan destacades As I Open my Eyes (Leyla Bouzid; Tunísia/França/Bèlgica/Emirats Àrabs),considerada una de les millors ficcions sobre la primavera àrab i una de les grans triomfadores de l’últim festival de Venècia, on es va fer amb el Premi del Públic.

El director, Xavier García Puerto, ha apuntat que el REC “és un festival que no perd la memòria i mira al futur. Arriba a la 15 edició recuperant essències i consolidant la feina feta durant els darrers anys”.

Informació pràctica

A partir del 18 de novembre es poden adquirir els abonaments i les entrades anticipades a l'Oficina de Turisme de la Rambla Nova, Shiva Music (c/Cos del Bou, 15), El Lloro (c/Governador González, 18) i al Cafè Restaurant la Cantonada (c/Fortuny, 23). Fins al 25 de novembre, els abonaments es podran adquirir a preus especials: el de 3 pel·lícules es podrà adquirir per 10€, el de 5, per 15€ i el de 8 pel·lícules costarà 20€.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar