loader
menu

CIUTAT

Mor en aigües de TGN la cria de balena que havia arribat desorientada al litoral català

El Circ Ciutat divendres, 13 de novembre de 2015

La balena que va aparèixer dimarts a la costa de Barcelona ha mort aquesta passada matinada en aigües del Port de Tarragona després que un equip de veterinaris l’ha hagut d’eutanasiar.

El cetaci, de més de 6 metres i 2,5 tones de pes, ha hagut de ser eutanasiat per un equip de veterinaris

El cetaci, que va entrar ahir a la tarda a la zona portuària tarragonina, es trobava desorientat, en males condicions de salut i amb poca mobilitat, motiu pel qual l’equip que n’ha estat fet el seguiment ha pres aquesta decisió, una raó estrictament de benestar animal.

Foto: ccma.cat

La Xarxa de Rescat de Fauna Marina, del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha estat coordinant tots els treballs. Tècnics de la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM) i de l’Oceanogràfic de València van poder-lo sedar prèviament amb instruments especials per a cetacis.

Aquest matí un grup d’experts de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya efectuarà la necròpsia de l’animal per establir amb exactitud els motius pels quals s’ha acostat tant a la costa i de la seva desorientació.

Una de les hipòtesis més probables és que l’animal, de 6,6 metres de llargada i 2,5 tones de pes, sigui una cria de rorqual comú debilitada que s’hagi extraviat de la seva mare. En aquest cas, les seves opcions de supervivència en solitari eren nul·les. L’altra opció és que es tracti d’un exemplar d’una espècie de rorqual més petita i que hagi arribat a la costa ja malalt.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar