loader
menu

CIUTAT

Més de la meitat dels paradistes de la Rambla preferirien no tornar a Corsini

Sergi Casado Ciutat dimecres, 11 de novembre de 2015

Quan el Mercat Central de TGN aixequi definitivament la persiana, i la carpa dels paradistes també quedi alliberada, serà l'hora del retorn del mercadet setmanal de la Rambla al seu emplaçament originari: la plaça Corsini. Els marxants dels dimarts i els dijous són conscients que hauran de tornar allà d'on van marxar, ara fa més de vuit anys, tot i que això no amaga que la ubicació actual els agrada molt més.

L'Ajuntament de TGN té clar que la Rambla Nova 'és un passeig i s'ha de recuperar', però admet que caldrà negociar perquè els més de 900 m de parades actuals no caben a la plaça Corsini

"Jo sé que hem de marxar, però hi ha una part molt important de companys que pensen que és molt millor quedar-se aquí, tant per situació, per espai i també perquè es poden deixar millor els vehicles", ha explicat al Circ el president dels marxants de la província de TGN, i també amb parada setmanal, Joaquim Gómez.

Foto: circdetarragona.com

Gómez apunta sense embuts que el percentatge de marxants que preferiria quedar-se a la Rambla i no tornar, així, a la plaça Corsini és alt, pròxim al "60 per cent", però que, de moment, no s'ha negociat res perquè l'empresa municipal de mercats encara no s'ha posat en contacte amb ells.

El retorn a Corsini, encara sense data ni converses, farà que el mercadet es redueixi, ja que amb el pas dels anys, molts dels marxants han ampliat les seves parades i a Corsini ja no hi cabran.

"La Rambla s'ha de recuperar, és un passeig"

L'Ajuntament de Tarragona només treballa amb la voluntat de que el mercat setmanal torni a Corsini. Així ho va explicar la regidora de Comerç i presidenta de l'Empresa de mercats, Elvira Ferrando. "La Rambla s'ha de recuperar perquè és un passeig". Pel que fa a les anul·lacions d'entrevista que denunciava el president dels marxants, des del consistori asseguren que ha estat "per motius d'agenda".

Ferrando ha indicat que amb el trasllat a Corsini dels marxants caldrà negociar: "Encara no sabem quants volen tornar. Ara hi ha uns 900 metres de parades i és evident que tots no entren a Corsini". La nova regidora ha afegit que el retorn a Corsini es farà per fases.

A la plaça Corsini hi conviuen l'associació de comerciants de l'entorn del Mercat i la nova associació de veïns de la zona, l'AV Tarragona Centre. Els primers volen el mercat setmanal novament davant dels seus comerços, com fa anys, mentre que els veïns ja han demanat obertament al consistori que li busqui nous emplaçaments. "Indubtablement, el volem aquí", ha explicat Josep Maria Juan, president dels comerciants, qui admet que els veïns i els comerciants "parlen idiomes diferents" respecte el futur ús de la plaça.

La nova associació de veïns Tarragona Centre recorda que el mercat setmanal "només ocupa la plaça un 8 per cent del temps", i ja fa temps que venen sol·licitant poder prendre part en el disseny de la nova plaça perquè sigui més amable, amb més zones verdes, més bancs i més espai per al lleure de la ciutadania i dels infants. Segons Núria Sabat, portaveu del col·lectiu, des del consistori aposten decididament pel retorn del mercat. "Em diuen que per cada banc que es coloqui, una parada menys".

El mercadet dels dimarts i els dijous es va 'mudar' a la Rambla fa més de vuit anys.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar