loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Excaven el subsòl de la plaça dels Infants per seguir investigant l'àrea portuària de l'antiga Tàrraco

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 12 de novembre de 2015

L'àrea portuària de l'antiga Tarraco continua sent objecte d'estudi i d'investigació. Quins límits tenia? On estava ubicada exactament? , o quins eren els sediments principals del seu subsòl. Tot dubtes encara no resolts.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Durant aquests dies, al subsòl de la plaça dels Infants s'estan realitzant prospeccions geofísiques a càrrec de tècnics i especialistes de la Universitat de Southampton, amb la col·laboració de l’ICAC i l’Ajuntament de Tarragona. L’ objectiu d'aquests treballas és obtenir la màxima informació sobre l’estructura i composició dels materials existents al subsòl dels carrers de la part baixa, i particularment la detecció de les estructures portuàries de la ciutat romana i els diversos traçats defensius de les etapes moderna i contemporània.

L’equip arqueològic està integrat per Josep M. Macias, investigador de l’ICAC, Imma Teixell, arqueòloga municipal i un equip multidisciplinari de prospecció format per cinc persones liderat per Simon J. Keay, professor de la University of Southampton.

L’actuació es va iniciar fa dues setmanes i comprèn des de la plaça dels Carros fins a l’avinguda Vidal i Barraquer. La intervenció finalitzarà el 20 de novembre i, durant aquest temps, s’han realitzat estudis del subsòl de la zona amb georadar i tomografia de resistència elèctrica. Amb la informació recollida, s’han seleccionat dos punts on, a partir d’avui, es realitzarà una prova geotècnica que extraurà una mostra física del subsòl fins a 15 metres de profunditat.

S'estudien una trentena d'antics ports romans

La intervenció forma part del projecte europeu Ports de la Mediterrània Romana, impulsat per la universitat anglesa, que estudia 30 ports mediterranis de rellevància durant l’època romana. Els resultats a Tarragona permetran disposar d’una radiografia de la zona i conèixer el perfil i la fondària que tenia el port i així saber quin tipus de vaixells i activitats s’hi realitzaven i quin és el trànsit que s’establia entre els 30 ports romans. L’arqueòloga municipal, Imma Teixell ha destacat la tasca coordinada que permetrà conèixer millor el passat romà de la ciutat i, al mateix temps, facilitarà una radiografia actualitzada del subsòl per a futures intervencions a la zona.

El director de l’ICAC, Joan Gomez, ha explicat que Tarragona participa en un dels projectes més importants que s’estan duent a terme a Europa en arqueologia i els seus resultats ampliaran el coneixement de l’evolució de la ciutat en els darrers vuit segles.


Documents

Projecte de prospeccions a la Part Baixa de TGN


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar