loader
menu

CIUTAT

TGN utilitzarà càmeres per detectar paneroles i altres insectes al clavegueram

El Circ Ciutat dijous, 12 de novembre de 2015

Tarragona modernitzarà els seus mètodes per combatre les plagues, les rates i els insectes. Ho farà en un moment en que les queixes per la presència de paneroles i rates a la via pública ha disminuït en els darrers tres anys. En concret, s’ha reduït un 55% les accions correctives i un 50% les queixes veïnals en els darrers 3 anys, quan l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (EMATSA) va assumir el control de plagues.

En els darrers tres anys, les queixes veïnals sobre plagues s'han reduït a la meitat

Així mateix, s’han incrementat el nombre d’actuacions previstes respecte al període anterior. És a dir, al 2013 es van fer 10.409 actuacions, mentre 2014 es van fer 17.215 i, enguany, el nombre d’actuacions fins a octubre és de més de 16.000.

Foto: Ajuntament de TGN

Font: Ajuntament de TGN

A partir d’ara, Ematsa donarà un pas més per aconseguir ser més eficaços en el control de les plagues. A finals d’aquest any s’augmentaran els equips de inspecció de la xarxa de clavegueram ja que es disposarà d’una càmera de televisió específica pels treballs de tractament de plagues.

Nous mitjans tecnològics i biocides menys irritants

Aquesta càmera es farà servir per inspeccionar i detectar la presència de paneroles als trams de la xarxa de clavegueram i, sobretot, per supervisar els futurs tractaments a dins d’aquests trams que actualment es troben en fase de proves. La càmera que es fa servir actualment es compartida amb la resta de tasques vinculades al manteniment de la xarxa de clavegueram. En canvi ara, se’n tindrà una de pròpia pel control de plagues.

Per altra banda, la intenció és aplicar nous biocides menys irritants i més perdurables en el temps. Aquests nous sistemes de dosificació tenen el biocida encapsulat, per la qual cosa tarda molt més en degradar-se, “això ens permetrà ser més eficaços”, explica la consellera de Neteja i Serveis Públics, Ivana Martínez.

Canvi d’estratègia: arribar a tots els trams del clavegueram

Segons ha informat el consistori, des de que al 2013 Ematsa va assumir el control de plagues s’han reduït tant les queixes com les actuacions correctives. Això s’explica perquè s’ha passat de les actuacions puntuals per atendre les queixes a un reforç de l’activitat preventiva durant tot l’any per evitar la proliferació de paneroles i rates.

“Les xifres demostren que aquest canvi de sistema de treball ha funcionat però no n’hi ha prou. Volem més”, explica la consellera de Neteja i Salut Pública, Ivana Martínez. “Actuant als pous de registre hem arribat al màxim que podíem per minimitzar la presència de paneroles. Ara plantegem un canvi d’estratègia amb l’objectiu d’arribar a tot els trams del clavegueram per reduir encara més la presència de rates i paneroles”, afegeix el gerent d’Ematsa, Daniel Milan.


Documents

Informe sobre plagues a TGN


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar