loader
menu

La CUP de TGN demana una auditoria del deute municipal

El Circ dijous, 12 de novembre de 2015

El grup municipal de la CUP a Tarragona continua la tasca fiscalitzadora de l'equip de govern. El pròxim objectiu cupaire és demanar que es faci una auditoria del deute contret per l'administració municipal, que ronda els 230 ME.

Foto: circdetarragona.com

Laia Estrada, consellera de la CUP, va destacar la necessitat de conèixer l’origen del deute de l’Ajuntament tarragoní, perquè “cal determinar si hi ha una part que podem declarar il·legítima”. Estrada feia referència al deute generat en obres que s’han dut a terme amb “sobrecostos obscens i sospitosos d’irregularitats, que són pràcticament fraus a la població” però també als interessos derivats del Plan de Pago a Proveedores 2012 del Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas. En aquest sentit, la regidora anticapitalista considera “il·legítims els interessos de les operacions de crèdit concertades per l’Ajuntament de Tarragona amb entitats bancàries que prèviament s’hagin finançat amb capital provinent de fons públics amb interessos inferiors a l’1%”.

El conseller Jordi Martí va explicar la idoneïtat del moment per a presentar aquesta moció, ja que coincideix amb l’aprovació dels pressupostos municipals. Les prioritats de la CUP en aquesta matèria, va afirmar Martí, són “implementar el procés de participació ciutadana, prioritzar les polítiques socials i auditar el deute”. El regidor cupaire va aprofitar per a criticar “la jugada de l’equip de govern per a evitar que debatéssim les ordenances fiscals”. Va advertir, però, que “aquesta serà la darrera vegada que s’aconsegueix impedir que es discuteixi la principal font d’obtenció de recursos dels pressupostos”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar