loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Un article sobre Nàpols i un reportatge sobre el Far de Torredembarra guanyen, 'ex aequo', els premis Mañé i Flaquer de periodisme

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 13 de novembre de 2015

L'Ajuntament de Torredembarra ha estat la seu del lliurament del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer que organitza el mateix Ajuntament, a través de la Regidoria de Cultura i amb el patrocini de Repsol.

La modalitat de Periodisme Turístic (en què hi han participat 16 treballs) s’ha fallat ex aequo per a Nápoles: capital del Mediterráneo de Tiziana Trotta, publicat a la revista Mas Mag, número 3, tardor 2014; i Visitar un far del segle XXI emès a TAC12(realització de Neús Saltó amb la coordinació de Xavier Abelló. Emès per primer cop a TAC12 el 22 de maig de 2015 dins del programa La 7mana del Camp de Tarragona). Els dos treballs guardonats es reparteixen un premi econòmic de 6.000 €.

Tiziana Trotta és una periodista internacional, amb el món àrab i l’economia social com els seus principals centres d’interès. Especialitzada en l’àrea mediterrània. Les seves històries han estat publicades a El País, Eldiario.es i a la revista Mas Mag, entre d’altres.

També ha obtingut el primer premi en el concurs literari "Racconti in Cammino"​ de la Libera Universitá dell'Autobiografia amb "Palestina" i Millor Anàlisi en la II edició dels premis La Buena Prensa. Actualment treballa al diari cubà 14ymedio. De fet, el jurat ha justificat la seva elecció assenyalant que es tractava del treball “més literari de tots els presentats. Proposa un viatge amb un enfoc diferent. Una narració de gran bellesa”.

L’altre guanyador del premi és un reportatge de TAC 12, la televisió pública de les comarques del Tarragonès, Alt Camp i Conca de Barberà, del Camp de Tarragona. És una televisió jove, va iniciar les seves emissions l’any 2009, però ja s’ha convertit en un referent de les televisions locals de Catalunya. En aquesta ocasió, el jurat ha assenyalat que “es tracta d’una peça audiovisual molt ben treballada i molt ben realitzada, que convida a visitar el far de Torredembarra, anant més enllà i parlant de la seva relació amb la Mediterrània”.

L’altre premi, el de la modalitat de Comunicació Local (amb 9 treballs a concurs), ha estat per al’article Anecdotari feixista: El pas del comte Ciano per la Torre, de Carlos Blanco, doctor en Història Moderna, i Joaquim Nolla, arxiver i historiador, publicat al Recull de treballs. Número 15. Any 2014. Ed. Centre d’Estudis Sinibald de Mas. El jurat n’ha destacat “la important tasca de recerca històrica i la redacció de l’article amb un esperit divulgatiu per apropar-lo al gran públic, acompanyat d’un interessant suport visual. És, sens dubte, la proposta més valuosa de les presentades al premi d’aquesta modalitat”. Aquest premi té una dotació econòmica de 1.000 €.

Cal recordar que el jurat ha estat integrat per:

Jordi Farré, director de la Càtedra Internacional URV/Repsol d’Excel·lència en Comunicació

Josep Maria Girona, director de SER Catalunya

Josep Bertran, responsable de comunicació i relacions externes de Repsol a Tarragona

Sergio Vila-Sanjuán, coordinador del suplement Cultura/s del diari La Vanguardia i guanyador del Premi Nadal de 2013.

El batlle torrenc, Eduard Rovira, ha destacat els canvis produïts en l’organització del Mañé i Flaquer amb l’objectiu de rellançar el protagonisme i el prestigid’aquest premi.

Per la seva part, la regidora de Cultura, Núria Batet, ha ressaltat que el mes de novembre està ple d’activitat cultural i reconeixements a Torredembarra, amb l’acte d’avui i amb els que es duran a terme d’aquí dues setmanes amb la resta de guardons dels Premis Vila de Torredembarra i també acollint els Premis Tarragonès que organitza el Consell Comarcal.

Per la seva part, el Director de Repsol, Josep Francesc Font, ha destacat i valorat l’aposta de la Companyia per fer costat a una iniciativa molt arrelada a Torredembarra i ha renovat el compromís de seguir fent costat als premis per tal que, en uns anys, tinguin el relleu i el prestigi que mereixen.

Clica AQUÍ per veure un vídeo de l'entrega de premis.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar