loader
menu

CIUTAT

El Jocs del 2017 rebaixen el seu pressupost ordinari i el situen en 30ME

El Circ Ciutat divendres, 13 de novembre de 2015

La visita del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM) per avaluar l’estat del projecte de Tarragona 2017 ha servit per aclarir i per resoldre alguns dels interrogants al voltant dels equipaments, així com anunciar que el pressupost ordinari dels Jocs s'havia tornat a rebaixar, ara de 6ME, i que es quedava en uns 30. (el pressupost d'inversions és de 45ME).

Foto: Tarragona 2017

Foto: Tarragona 2017

La piscina olímpica, amb un pressupost final d'uns 2,5 milions d'euros, estarà finançada íntegrament per la Diputació, gràcies a una aportació extraordinària de l'ens supracomarcal que sortirà del Pla d'Acció Municipal (PAM) 2017-2020.

Amb els 3,4 milions que, de moment, arribaran de l'Estat, es reformarà el Nou Estadi (1'7 ME) i es finançarà part de la construcció de la pista atlètica a Campclar. L'altra meitat també arribarà via Diputació (1,3 ME).

Els Jocs, a més, llueixen nova seu central, a la marina de luxe Port Tarraco, amb qui, segons l'alcalde Ballesteros, hi confien tancar un acord en breu. El lloguer del nou espai, a més, els sortirà "a cost zero", tal com ha explicat el batlle.

Respecte la Vila Mediterrània, no s'ha confirmat oficialment que s'ubicarà en un complex hoteler de Port Aventura, però tothom sap que hi anirà. Ballesteros ho ha celebrat a les xarxes, mentre que el Coordinador General dels Jocs, el regidor Javier Villamayor, assegurava a la ràdio municipal que encara no estava tancat del tot.

El president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, Amar Addadi ha destacat el "treball formidable realitzat per l'organització tarragonina", destacant entre altres aspectes la nova pàgina web, el projecte Valor i la implicació dels milers de voluntaris ja inscrits.

També ha transmès "el gran sentiment de satisfacció per part de tots els membres del CIJM" i la seva convicció que "els Jocs Mediterranis de 2017 puguin ser la millor edició de la història". Finalment, Addadi ha definit l'equip de treball de Tarragona 2017 com un "dream team" i ha conclòs la seva intervenció de la reunió de coordinació amb un "Bravo Tarragona".

Per la seva banda, l'alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador de Tarragona 2017, Josep Fèlix Ballesteros, ha valorat la visita de la delegació com a "altament satisfactòria. El Comitè Internacional ha fet un anàlisi exhaustiu de tots els projectes dels Jocs, ens ha transmès la seva satisfacció per tots ells i ens ha proporcionat un conjunt de recomanacions per seguir en el futur".

Reubicació de seus

El coordinador general adjunt de Tarragona 2017, Victor Sánchez, ha comunicat la reubicació d'algunes disciplines esportives dels Jocs. La decisió del Comitè Internacional d'incloure el bàsquet 3x3 al programa esportiu dels Jocs ha provocat la reubicació d'algunes disciplines.

En aquest sentit, el Palau d'Esports situat a l'Anella Mediterrània de Campclar acolliria l'handbol masculí i la final de l'handbol femení. La gimnàstica artística es traslladaria a Reus per qüestions tècniques i el bàsquet 3x3 es disputaria a l'auditori del Camp de Mart.

D'altra banda, degut a la coincidència i la impossibilitat de celebrar a la mateixa instal·lació les cerimònies d'inauguració i clausura dels Jocs i la final de futbol, aquesta es disputaria al Camp Municipal de Reus enlloc del Nou Estadi.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar