loader
menu

CIUTAT

Fascinats per la química

Sergi Casado Ciutat dilluns, 16 de novembre de 2015

Durant tota la setmana més d'un miler d'alumnes de primària, secundària i també de batxillerat participaran en els tallers de la Setmana de la Ciència, que organitza el Projecte APQUA de la Universitat Rovira i Virgili amb el patrocini de l’Associació Empresarial Química de Tarragona

La Setmana de la Ciència de la URV, organitzada per l'AEQT i el projecte APQUA, apropa la química a més d'un miler d'estudiants

"Proposem experiments que despertin un oh! dels nens, que siguin atractius, senzills, segurs i sobretot que il·lustrin amb contingut científic", explica el director del projecte APQUA, Carles Lozano. Durant els propers dies, a l'edifici del CRAI del Campus Sescelades, estudiants d'entre 10 i 18 anys procedents de 22 centres d'arreu de la demarcació seran testimonis i prendran part en una dotzena d'experiments en què la química i la ciència hi juguen un paper fonamental.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: AEQT

Extraure la lactosa de la llet, quantificar el nivell de vitamina C del suc de fruita que comprem al supermercat o fabricar polímers per enriquir els terrenys més àrids o per conèixer el procés químic de l'escumació industrial. Són només tres dels 12 experiments que es realitzaran durant aquests dies, tots sota la supervisió d'estudiants de grau de la mateixa URV. "Al darrere sempre està la química", insisteix Lozano, qui remarca que l'objectiu de la Setmana de la Ciència és "contextualitzar-la".

Durant la presentació dels tallers, el president de la l'AEQT, Jesús Loma-Osorio, ha posat èmfasi en la necessitat de "promocionar la ciència entre els estudiants, ja que és l'ADN de la Química. La Química busca solucionar els problemes de la humanitat".

El sistema d'aprenentatge serà dinàmic. Cada hora entraran una cinquantena de nous estudiants que faran un experiment d'uns trenta minuts, i un cop passat el temps, deixaran el seu lloc a uns altres joves perquè també puguin experimentar i sentir-se químics i científics per unes hores.

L’encarregat de donar la benvinguda als tallers ha estat el director del Projecte APQUA i vicerector de la URV, Xavier Farriol; que ha obert la ronda de parlaments que han completat la Directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Maria Àngels González; i el president de l’AEQT, Jesús Loma-Ossorio. Entre els assistents també s’hi trobaven el president de la Comissió de Comunicació de l’AEQT, Marc Fargas; la Directora General de la mateixa Associació Empresarial Química de Tarragona, Teresa Pallarès, la Degana de la Facultat de Química de la URV, Yolanda Cesteros; i el Director de l’ETSE, Domènec Puig.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar