loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Tarragona ha invertit 10 ME en els monuments romans des que són Patrimoni de la Humanitat

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 17 de novembre de 2015

Tarragona i el seu patrimoni estan d'enhorabona. Enguany es compleixen 15 anys des que la Unesco va declarar Patrimoni Mundial de la Humanitat tot el conjunt monumental de la Tàrraco. Per aquest motiu, des del 24 de novembre i fins el 8 de desembre la ciutat ho celebrarà de manera especial per commemorar l'aniversari. A més, el 30 de novembre quedarà fixat com el Dia del Patrimoni Mundial a Tarragona.

La ciutat celebrarà durant les properes setmanes el 15è aniversari des que la Unesco va declarar Patrimoni de la Humanitat el conjunt monumental de Tàrraco Romana

Durant aquests quinze anys, l'Ajuntament de TGN ha invertit un total de 10.010.678,95 €, a més de les inversions de la Generalitat i dels ministeris de Cultura i Foment. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat que “la inclusió de Tarragona en la llista del Patrimoni Mundial l’any 2000 és el punt d’inflexió a partir del qual es pren definitivament consciència de la importància del patrimoni com a motiu d’orgull i com a eix bàsic en el posicionament turístic i el futur de Tarragona.”

Foto: Ajuntament de TGN

Foto: cedida

Des del consistori tarragoní també s'ha posat èmfasi en el lideratge en investigació, gràcies a la feina de l’ICAC, la URV o l’IPHES, i la col·laboració amb altres institucions públiques, així com el fet de pertànyer al Grupo Ciudades Patrimonio han ajudat a mantenir i potenciar el llegat de la ciutat per a les generacions futures i han estat aspectes clau en la consolidació de Tarragona com a lloc patrimoni.

L’alcalde ha recordat la necessitat de crear una ruta arqueològica a la Part Baixa, continuar els projectes del circ i la muralla o la intervenció a diferents indrets on hi ha encara força restes arqueològiques.

Convivència entre patrimoni i vida quotidiana

Ballesteros també s'ha enorgullit de les iniciatives de reconstrucció i divulgació històrica com el festival Tàrraco Viva (que en l’últim any va superar els 110.000 visitants); i a projectes de futur com la Colònia Tàrraco, com a projectes que potencien la difusió patrimonial.

Patrimoni ‘smart’

La difusió i la socialització del patrimoni a través de les noves tecnologies i de la gestió intel·ligent i sostenible dels recursos, en col·laboració amb les empreses que existeixen al territori, és la gran aposta de futur de Tarragona. Així, projectes com l’app de realitat augmentada Imageen, que es va presentar a la ciutat conjuntament amb la sèrie documental de Digivisión emesa per TVE ‘Ingeniería Romana’, la guia virtual que Tarragona està preparant en el marc d’un projecte conjunt del Grupo Ciudades Patrimonio, la instal·lació de sensors mediambientals en espais patrimoni o la feina al voltant de l’accessibilitat del patrimoni apareixen com a concrecions que fan albirar una ciutat pionera en el smart heritage, amb la vista posada en els Jocs Mediterranis 2017.

La Unesco tindrà una plaça davant del Circ

El programa inclourà actes com ara la inauguració de la plaça de la UNESCO a la rotonda davant de la capçalera del circ i la presentació de la moneda de col·lecció de Tàrraco. A més, la programació servirà per celebrar altres actius que també han estat declarats en els últims anys patrimoni mundial: els castells, la dieta mediterrània i l’art rupestre de l’arc mediterrani, elements indissociables del patrimoni arqueològic per configurar la smart mediterranian city que Tarragona és avui.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar